Yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen koulutuksen tutorkirje 2019

Moikka fuksit 2019! Onneksi olkoon opiskelupaikastanne ja tervetuloa osaksi mahtavaa porkkanaperhettämme! Toimimme tänä vuonna kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen tutoreina ja opastamme teidät alkuun niin opinnoissa kuin muussakin opiskelijaelämässä. Tästä kirjeestä löydätte meidän esittelymme ja tietoa muun muassa ainejärjestömme Emilen hallituksesta sekä muuta tärkeää tietoa. Lukekaa kirje siis huolella läpi ja mikäli teitä jää askarruttamaan jokin, tulkaa rohkeasti kysymään meiltä!

Jos et vielä ole löytänyt Facebook-ryhmäämme, käy liittymässä sinne nyt. Ryhmän löydät nimellä EMILEN FUKSIT 2019. Meitä tutoreita ja tulevia opiskelukavereita voit tulla tapaamaan ennen varsinaista aloitusta Jyväskylän keskustan Kirkkopuistoon sunnuntaina 1.9. klo 18. Meillä tutoreilla on päällämme kirkkaan oranssit haalarit ja musta tutorpaita. Jos sunnuntaina on huono sää, kokoonnumme Kirkkopuistossa ja menemme yhdessä sisätiloihin. Seuraa Facebook-ryhmää! Varsinainen orientaatio yliopistolla alkaa maanantaina 2.9. Varautukaa pitkiin päiviin, sillä koko viikko on tapahtumantäyteinen sisältäen virallisen ohjelman lisäksi yhteistä illanviettoa toisiimme tutustuen.

Olette valinneet loistavan opiskelijakaupungin! Jyväskylä on nuorekas ja menevä kaupunki, josta löytyy paljon erilaista tekemistä kaikentyylisille ihmisille: täällä on harrastetoimintaa niin liikunnan, musiikin kuin kulttuurin ystäville. Jyväskylän yliopistossa on monipuolinen kurssitarjonta ja laadukasta opetusta, ja koska kampukset sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan, siirtyminen on hyvin nopeaa ja yksinkertaista. Jyväskylässä liikkuminen hoituu parhaiten polkupyörällä, joten sellainen kannattaa hankkia. Myös julkisilla liikkuminen on helppoa!

Me tutorit odotamme innolla teidän näkemistänne. Syksystä tulee varmasti mahtava. Lisätietoa tapahtumista ja orientaation kulusta saatte lukuvuoden alettua. Nauttikaa vielä kesästä ja rentoutukaa, jotta jaksatte syksyllä aloittaa vauhdikkaan opiskelijaelämän!

Terkuin

Inka (inka.m.k.koivuluoma@student.jyu.fi)

Linda (linda.a.malvela@student.jyu.fi)

Hanna (hanna.k.malinen@student.jyu.fi)

Netta (netta98@gmail.com)

Tutoreiden esittelyt

Moi fuksit! Tervetuloa opiskelemaan, olette odotettuja!

Mä oon Inka Koivuluoma, 22-vuotias kasvatustieteen opiskelija ja yksi tutoreista. Muutin viime syksynä tänne Jyväskylään ja olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, Kurikasta. Mulla on pian vuoden ikäinen shetlanninlammaskoira (vink vink koiraihmiset, meistä saa lenkki- ja leikkiseuraa) ja asun Jyväskylän Suuruspäässä. Aloittaessani opinnot ryhdyin heti puurtamaan aineopintojen kanssa, sillä olin tehnyt jo yhtenä välivuotenani perusopinnot avoimen kautta Etelä-Pohjanmaan Opistolla.

Fuksivuoteni oli paljon löysempi mitä odotin. Älä siis pelkää, ettei aikaa jäisi millekään muulle kuin opiskelulle, sillä yliopistossa olet itse vastuussa opintojesi etenemisestä ja siitä, mitä kursseja otat ja milloin. Odotin itse vuoden olevan tosi rankka, mutta välillä minulla oli jopa tylsää, kun koulua tai tehtäviä oli niin vähän. Tämä johtui osittain siitä, että olin koko vuoden hieman pihalla sivuainevalinnoista ja muistakin kurssivalinnoista. Siitä huolimatta sain vuoden aikana sen verran opintopisteitä, mitä kuuluukin saada, ja tein ne kurssit mitä pitikin. Haluaisin siis kehottaa miettimään sivuaineita jo kesällä/syksyllä, varsinkin jos aloittaa aineopinnoista, sillä monet sivuainekurssit alkavat jo syyskuussa. Kannattaa selata siis tässä kirjeessä mainittua sivuaineportaalia ja tutkia, mitkä sivuaineet voisi kiinnostaa. Mutta vielä enemmän haluaisin kehottaa olemaan stressaamatta etukäteen kursseista tai mistä tahansa, sillä asiat järjestyy ihan varmasti syksyn aikana, olen siitä 100% varma! Ja me ollaan vastassa just teitä varten!

Syksyllä aloitan luultavasti tekemään kandia ja sivuaineenani luen tällä hetkellä viestintää. En tiedä vielä mikä musta tulee isona, joten olen valinnut sivuaineen ja muita kursseja ihan fiiliksen mukaan! Mut yllätti kasvatustieteen opinnoissa se, miten paljon meillä on erilaisia ammattivaihtoehtoja.

Kuten jo edellä saattoi huomata, olen aika huoleton ja rento tyyppi ja omasta mielestäni huumorintajuinen. Mulle ja muille tutoreille saa ilomielin tulla juttelemaan vaikka jo nyt, jos siltä tuntuu! Mä tykkään paljon taiteesta, kulttuurista ja luonnosta. Ja tietty koirista. Tykkään kokeilla kaikkea uutta, joten mut saa aika helposti houkuteltua mukaan johonkin aktiviteettiin!

En malta odottaa syksyä ja teidän tapaamista! Meille tulee varmasti huippu syksy! Ennen sitä, ottakaa rennosti ja ladatkaa akkujanne, sillä syyskuun toka päivä alkaa teidän ikimuistoisin opiskelijavuosi!

FUN FACT: mun lempi kirja- ja televisiosarja on Outlander!

 

Moikkamoi vaan kaikille ja ihan super paljon onnea uudesta opiskelupaikasta!

Miun nimi on Linda ja olen saanut kunnian toimia teidän tutorinanne tulevana lukuvuotena. Ikää mittarissa miulla on 22-vuotta ja aloitan kohta kolmannen vuoden opinnot Jyväskylän yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Joensuusta ja hetkeäkään en ole katunut parin vuoden takaista muuttoani tähän mahtavaan, ja ennen kaikkea eloisaan opiskelijakaupunkiin. Jyväskylä tarjoaa nimittäin jokaiselle jotakin olit sitten tieteen, taiteen, liikunnan, musiikin tai minkä tahansa ystävä. Täällä järjestetään jatkuvasti myös erilaisia tapahtumia vuodenajasta riippumatta (näistä kerromme lisää syksyllä), joten tylsää ei varmasti ehdi tulemaan. Itse kulutan vapaa-aikaani juurikin erilaisissa opiskelija- ja kulttuuritapahtumissa sekä liikunnan parissa.

Oman pääaineeni aikuiskasvatustieteen ohella luen laajana sivuaineena terveystiedettä, jonka lisäksi olen ottanut yksittäisiä kursseja sieltä sun täältä niin viestinnän, psykologian kuin sosiologiankin parista. Myös sosiaalityön sekä kestävän kehityksen opinnot kiinnostaisivat minua ja maisterivaiheessa tavoitteenani on suorittaa aikuiskouluttajan pätevyys. Jyväskylän yliopistossa onkin aivan hurja valikoima erilaisia sivuaineita, joten kannustan teitä kokeilemaan niitä avoimin mielin.

Loppukaneettina haluan vielä kehua, kuinka hyvän alavalinnan ja kovan duunin olette tähän saakka tehneet. Tekemänne työ palkitaan nyt tulevana syksynä, kun pääsette mukaan meidän huikeaan ja lämminhenkiseen opiskelijayhteisöön. Tervetuloa!

FUN FACT: Olen melko innokas Olavi Uusivirta -fani ja sen johdosta kiivennyt kerran lavalle kyseisen artistin keikalla.

Hei kaikille!

Ensinnäkin onnittelut opiskelupaikan saamisesta ja lämpimästi tervetuloa Jyväskylään! Nimeni on Hanna, ja olen yksi teidän tutoreistanne alkavana lukuvuonna. Olen 22-vuotias ja aloitan syksyllä kolmannen vuoteni Jyväskylän yliopistossa. Olen alun perin kotoisin pieneltä keskisuomalaiselta paikkakunnalta, Saarijärveltä, mutta käytännössä olen asunut koko ikäni Jyväskylässä. Mielestäni Jyväskylä on aivan ihana ja monipuolinen kaupunki, ja siksi jäin tänne opiskelemaan.

Pääaineeni on aikuiskasvatustiede, ja sivuaineina olen tähän mennessä lukenut muun muassa viestintää ja digitaalisen elämän opintoja. Maisterivaiheessa aion käydä vielä henkilöstöjohtamisen perusopinnot sekä aikuiskouluttajan pedagogiset opinnot eli APOt. Tulevaisuudessa haluaisin tehdä töitä henkilöstöpuolella tai yliopistolla tutkijana. Mielestäni koulutusohjelmamme monipuolisuus on aivan loistava juttu, koska silloin jokainen saa varmasti kasaan mieleisensä tutkinnon!

Jyväskylässä on paljon erilaisia vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, ja valikoimasta löytyy varmasti kaikille jotain mieluista. Itse käyn esimerkiksi Kansalaisopiston joogakurssilla ja liikun paljon luonnossa, esimerkiksi Halssilan ja Laajavuoren metsäpoluilla. Lisäksi seuraan aktiivisesti urheilua, kuten jääkiekkoa ja futsalia. Pelejä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa paikan päällä, sillä monet seurat tarjoavat edullisempia pääsylippuja opiskelijoille!

Me tutorit, muut opiskelijat ja yliopiston väki odotamme innolla teidän tapaamistanne. Nyt kuitenkin ihanaa loppukesää ja nähdään syksyllä!

FUN FACT: Kun syön jäätelöä, lämmitän sen ensin mikrossa niin, että se on sulanut melkein kokonaan. (Aivan parasta!)

Heipähei syksyn fuksit!  

Suuret onnittelut opiskelupaikasta vielä munkin puolesta! Mun nimi on Netta ja olen kotoisin alkujaan Ähtäristä. Mä oon 21-vuotias Emilen oma kasvatti ja syksyllä pyörähtää käyntiin mun toinen opiskeluvuosi.

Mulla ei koskaan ole varsinaisesti ollut mitään haaveammattia. Lukion vikana vuonna bongasin yleisen kasvatustieteen, mikä vaikutti mulle just oikealle valinnalle. Tällä alalla yhdistyy mulle lähellä sydäntä olevat arvot ja kiinnostuksenkohteet- ihmisläheisyys, koulutus, oppiminen ja vuorovaikutus. Myös mä nään suurena plussana koulutuksemme tuomat laaja-alaiset työllistymismahdollisuudet sekä oman opintokokonaisuuden räätälöinnin. Opiskelen sivuaineina tällä hetkellä psykologiaa ja kesällä yritän rääpiä kasaan pari kurssia perheopintoja. Ekan vuoden opinnot tuntuivat musta tosi mielenkiintoisille ja yllättävän “rennoille”- kävin opiskelujen ohella myös töissä ja se yhdistelmä toimi ainakin itselläni ihan hyvin. Jokainen on kuitenkin yksilö, joten jos mielessä on töissä käyminen opintojen ohella, pohtikaa omia voimavarojanne älkääkä haukatko kerralla liian suurta palasta!

Kiinnostuksen kohteisiini kuuluu kaiken näköinen luova toiminta kuten maalaaminen, kitaran soitto ja käsityöt. Amatööri olutharrastelijana liityin opiskeluvuoteni alussa olutseura DOS:siin, joten oluenystävät laittakaa tämä järjestö korvan taakse!

Nähdään syksyllä huikeissa tapahtumissa, joita me ollaan teidän päänne menoksi suunnitellet!

FUN FACT: Muumit=bestest.

Ainejärjestön esittely

Emile ry on Jyväskylän yliopiston kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen opiskelijoiden ainejärjestö, jonka tarkoituksena on huolehtia opiskelijoiden eduista. Emile toimii siteenä kasvatustieteen laitoksen henkilökunnan ja opiskelijoiden välillä ja tekee myös yhteistyötä muiden kasvatustieteiden ainejärjestöjen kanssa, niin Jyväskylässä kuin valtakunnallisestikin. Emile toimii opiskelijoidensa ehdoilla; heidän toiveidensa, halujensa, aktiivisuutensa ja ideoidensa varassa. Opiskelun vastapainoksi tehtävänä on järjestää monipuolista vapaa-ajan toimintaa: mm. liikuntavuorot, peli-illat, työelämäpäivät sekä sitsit ovat vakiintuneet osaksi toimintaamme.

Toiminnasta ja tapahtumien järjestämisestä vastaa Emilen hallitus. Hallitus edustaa ainejärjestöämme niin opintoasioissa henkilökunnan kokouksissa kuin myös erilaisissa Jyväskylän Ylioppilaskunnan valiokuntien kokouksissa liittyen kansainvälisyyteen, liikuntaan, kulttuuriin, ympäristöasioihin, opiskelijoiden edunvalvontaan sekä sosiaalipoliittisiin kysymyksiin. Hallituksen vastuulla on myös yhteistyö muiden ainejärjestöjen, yhteistyöravintoloiden sekä alamme ammattijärjestön, Specian, kanssa. Uusi hallitus valitaan vuosittain marraskuussa ja kaikki innokkaat opiskelijat ovat tervetulleita mukaan! Lisätietoa toiminnastamme löytyy nettisivuilta: www.emilery.fi

Hallitus toivottaa kaikki uudet fuksit tervetulleeksi Jyväskylään ja huikeaan joukkoomme!

 1. Liity jo nyt Emilen jäseneksi niin pääset heti lukuvuoden startatessa täysillä mukaan toimintaan! Maksamalla jäsenmaksun saat koko opintojesi ajan kestävän jäsenyyden. Emilen jäsenenä saat esim. alennusta haalareista ja muita rahanarvoisia etuja.

Saaja: Emile ry
Tilinumero: FI54 8400 0710 5987 97
Viite: 12001
Summa: 12,00 e
Huom! Maksajan ollessa eri kuin jäsen, viestikenttään merkitään jäsenen nimi. Maksun yhteydessä tulee myös täyttää lyhyt kysely, jonka löydät osoitteesta: https://emilery.fi/liittyminen-jaseneksi/

Asuminen Jyväskylässä

Olemme koonneet linkkejä, joista löytyy asumista koskevaa tietoa sekä vuokra-asuntoja.

 • KOAS (Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö) tarjoaa asuntoja opiskelijoille kohtuulliseen hintaan. KOASin asuntoja on ympäri Jyväskylää. Lisätietoa löydät sivulta: www.koas.fi
 • Kortepohjan ylioppilaskylä tarjoaa myös edullisia vuokra-asuntoja, joista kaikki sijaitsevat Kortepohjassa (noin 2 kilometriä yliopistolta). Lisätietoa löydät sivulta: www.kortepohja.fi
 • JYY:n asuntopalstalta löydät tarjolla olevia vuokra-asuntoja ja kimppakämppiä. Ole kuitenkin varovainen, ettet tule huijatuksi! Lisätietoa löydät sivulta: www.jyy.fi/opiskelijalle/asuminen-jatoimeentulo/asunnot
 • Muita vuokra-asunnoista ilmoittavia tekijöitä on esimerkiksi OVV, KS-vuokraisännät, Vuokraovi, Tori.fi jne. Jos asuntoa ei löydy opiskelujen alkuun mennessä, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta järjestää syksyllä 2019 tilapäismajoitusta kaupunkiin saapuville korkeakouluopiskelijoille.
 • Tilapäismajoitusta voi kysellä paikallisista hostelleista. Lisätietoa JYY:ltä: https://jyy.fi/palvelut-opiskelijalle/asuminen/tilapainen-majoitus-jyvaskylassa/

 

Tärkeitä nettisivustoja liittyen yliopistoon ja opiskeluun

Opiskelu:

Hyvinvointi:

 

 • YTHS (Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuolto): www.yths.fi

 

Hoidathan nämä asiat kuntoon ennen opintojen alkua!

 1. Maksa Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) jäsenmaksu. Tulosta kuitista pari kopiota itsellesi ja pidä ne tallessa. Niillä saat opiskelijoille kuuluvat edut ennen opiskelijakortin saantia, MUTTA jos tilaat opiskelijakortin hyvissä ajoin, saat kortin ennen opintojen alkua etkä tarvitse kopioita suoritetuista maksuista!
 2. Tilaa opiskelijakortti osoitteesta www.frank.fi. Tarvitset sitä varten selkeän kuvan itsestäsi. Ohjeita kuvan ottamiseen ja opiskelijakortin tilaamiseen löydät Frankin nettisivuilta. Tilaa opiskelijakortti heti kun opiskelupaikka varmistuu. Kortti tulee sinulle joko kotiin tai voit noutaa sen ja siihen kuuluvan lukuvuositarran JYY:n keskustoimistolta ylioppilastalo Ilokivestä. Jos kortti tulee sinulle kotiin, voit noutaa lukuvuositarran yliopiston opiskelijapalveluista T-rakennuksen 2. kerroksesta. Opiskelijakortin voi myös ladata puhelimeen (sovelluskaupasta nimellä Frank App). Lisätietoa opiskelijakorteista löydät myös JYU:n nettisivuilta: https://opiskelu.jyu.fi/fi/koulutuspalvelut/ohjeet/opiskelijakortti
 3. Tee tarvittaessa osoitteenmuutos postiin ja maistraattiin.
 4. Liity Emile ry:n jäseneksi, jotta saat paljon etuja ja alennuksia koko yliopisto-opiskelujen ajan. Maksutiedot löytyvät Emilen nettisivuilta (www.emilery.fi). Liittymisen yhteydessä tulee täyttää lyhyt kysely, johon löytyy ohjeet Emilen nettisivuilta.
 5. Hae opintorahaa, yleistä asumistukea (www.kela.fi) ja/tai opintolainaa omasta pankistasi. Hae opintotukea mahdollisimman nopeasti, mielellään heti opiskelupaikan varmistuttua, jotta saat opintotukea heti opintojen alettua. Hakemusten käsittelyssä saattaa nimittäin kestää useampia viikkoja. HUOM! Huomaathan, että uuden opintotukimuutoksen takia opintoraha ja yleinen asumistuki on haettava erikseen!
 6. Suosittelemme miettimään jo kesän aikana valinnaisainevalintoja. Valinnaisaineet alkavat melkein heti syksyllä, joten kannattaa miettiä, mitä aineita haluaisit mahdollisesti lukea pääaineopintojesi ohella. Syksyllä järjestetään erikseen valinnaisaineinfo, mutta olisi hyvä, jos olisit jo ennen sitä perehtynyt valinnaisainevalikoimaan. Jyväskylän yliopiston valinnaisaineportaalista löydät tarjolla olevia valinnaisaineita: www.jyu.fi/sivuaineet
 7. Tutustu IT-palveluiden uuden opiskelijan tietopakettiin, josta löydät muun muassa ohjeet käyttäjätunnuksen tekemiseen: https://www.jyu.fi/digipalvelut/fi/ohjeet/uuden-opiskelijan-tietopaketti

Fuksin ABC eli yliopistossa esillä olevia tärkeitä käsitteitä

Ainejärjestö = Jokaisella yliopistossa opiskeltavalla aineella on oma ainejärjestö. Sen tehtävänä on luoda yhteishenkeä, järjestää tapahtumia ja luoda kontakteja muihin opiskelijoihin. Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen ainejärjestö on nimeltään Emile.

Akateeminen vartti = Yliopistossa opetus alkaa yleensä vartin yli. Tosin tentit alkavat lähes poikkeuksetta tasatunnein.

Alumni = koulutuksesta valmistunut henkilö.

Appro = Tapahtuma, jossa kierretään eri ravintoloissa keräten leimoja suorituspassiin ja saadaan suoritusta vastaava merkki koristamaan haalareita.

Dekaani = Tiedekunnan johtaja.

Demo = Pienryhmä, jossa käsitellään tarkemmin luennoilla käsiteltyjä asioita ja saatetaan tehdä harjoituksia. Demoissa on läsnäolopakko ja ne korvaavat usein tentit.

Edari = JYY:n edustajisto eli ylioppilaskunnan korkeinta päätösvaltaa käyttävä opiskelijoista koostuva ryhmä.

Edunvalvonta = Opiskelijoiden opintoasioista, hyvinvoinnista ja oikeuksista huolehtiminen.

ESCAPE = Emilen yhteistyöbaari.

E-tentti = Itsenäinen tentti, joka suoritetaan Agoran e-tenttitilassa tietokoneella.

Fuksi = Sinä eli ensimmäisen vuoden opiskelija.

Fuksiaiset = Vanhempien vuosikurssien opiskelijoiden fukseille järjestämä rastitapahtuma.

HOPS = Henkilökohtainen opintosuunnitelma, josta näet mitä kursseja aiot suorittaa ja milloin.

Harju = Lähellä keskustaa sijaitseva mäki, jonka yliopistolaiset valtaavat vappuna. Harjulla on myös näkötorni, lenkkipolkuja, frisbeegolf-rata sekä kuuluisat kiviportaat, joita monet käyvät juoksemassa.

JYY = Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta. Kaikki yliopiston opiskelijat kuuluvat ylioppilaskuntaan. Liittyminen tapahtuu maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. JYY huolehtii opiskelijoiden oikeuksista ja tarjoaa apua ongelmatilanteissa. JYY järjestää myös paljon erilaisia tapahtumia.

Kampus = Jyväskylän yliopistolla on kolme kampusaluetta: Seminaarinmäki, Mattilanniemi ja Ylistönrinne.

Kauppakadun appro = Syksyllä järjestettävä suurtapahtuma, jossa kierrellään keskustan baareja ja kerätään leimoja passiin. Palkintona haalarimerkki.

Kasvisto = Emilen toinen ainejärjestötila Opinkiven alakerrassa.

Kompassi = Jyväskylän keskellä, Sokoksen vieressä sijaitseva kohtaamispaikka.

Kopo = Opiskelijoiden edunvalvontaa ja koulutuspolitiikkaa hoitava opinto- ja tiedevastaava Emilen hallituksessa. Tällä hetkellä kopona toimii Emmi Rauhamäki (emmi.k.rauhamaki@student.jyu.fi).

Koulutussuunnittelija = Oppiaineen sisällä henkilö, joka auttaa opintoihin liittyvissä asioissa. Amanuenssi on siis ikään kuin opo. Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen yksikön amanuenssi on Helena Koivunen-Klemmt.

Opettajatutor = Yksikkömme henkilökunnan edustaja, joka auttaa opiskeluun liittyvissä asioissa. Opettajatutor auttaa laatimaan ja käy läpi HOPSisi.

Opintopiste = Kertoo kurssien tai opintokokonaisuuksien laajuuden. Yksi opintopiste vastaa yleensä noin 27 tunnin opiskelua.

Passion Food&Bar = Emilen yhteistyöravintola, jossa järjestetään kuukausittaiset peli-illat.

Perusopinnot = Ensimmäisenä suoritettava kokonaisuus, jonka jälkeen voi hakea aineopintoihin. Koostuu yleensä 25 opintopisteestä.

Poikkarit = Kuukausittain järjestettävät poikkitieteelliset opiskelijabileet.

Pääaine = Oppiaine, jonka opiskelupaikan olet vastaanottanut. Meillä voit valita pääaineeksi joko kasvatus- tai aikuiskasvatustieteen.

Ruusupuisto = Uusin, syksyllä 2015 käyttöönotettu yliopistorakennus. Ruusupuisto on suunniteltu pääasiassa kasvatustieteiden tiedekunnan, Koulutuksen tutkimuslaitoksen ja avoimen yliopiston käyttöön.

Ruusula = Emilen uudempi ainejärjestötila Ruusupuiston ensimmäisessä kerroksessa. Ruusulassa voit verkostoitua ja juoda kahvia ilmaiseksi muiden emileläisten kanssa.

Sisu = Kurssi- ja opintotietojärjestelmä, jossa ilmoittaudutaan kursseille ja tentteihin. Tänne tehdään myös HOPS.

Sitsit = Akateeminen pöytäjuhla, jossa pääosassa on juominen ja laulujen laulaminen. Kannattaa osallistua!

Sillis = Vuosijuhlien jälkeinen rento tapahtuma, jossa syödään hyvin ja hengaillaan porukalla.

Sopo = Sosiaalipoliittinen vastaava. Vastaa esimerkiksi yhdenvertaisuuden toteutumisesta, hyvinvoinnista, opintojen esteettömyydestä sekä kiusaamis- ja häirintätilanteista, sekä toimeentulo- ja asumisasioista. Tällä hetkellä sopona toimii Hanna Pullinen (hanna.m.pullinen@student.jyu.fi).

SKOL = Suomen kasvatustieteiden opiskelijoiden liitto, johon kuulut automaattisesti olemalla Emilen jäsen.

Specia ry = Kasvatustieteilijöiden ammattijärjestö.

Tentti = Verrattavissa lukioaikaiseen kurssin loppukokeeseen, jossa testataan opiskelijan tietämystä kurssialueen aiheista. Arvioidaan asteikolla 1-5.

Tutorit = Ensimmäisenä vuotena fukseja opastavat opiskelijat.

Valinnaisaine = Pääaineen lisäksi opiskellaan valinnaisia aineita oman mielenkiinnon mukaan. Kandidaatin ja maisterin tutkinnon suorittamiseen vaaditaan tietyn suuruiset valinnaisainekokonaisuudet.

Vappu = Opiskelijaelämän parasta aikaa. Juhliminen aloitetaan jo huhtikuussa.

Vuosijuhla = Hieno akateeminen juhla, joka järjestetään joka viides vuosi. Viimeisin vuosijuhla oli syksyllä 2018.

Yksikkö = Joka koulutusaineen opiskelijat ja henkilökunta muodostavat oman yksikkönsä. Yksiköt ovat osa yliopiston hallinnollista rakennetta.

Yleisopinnot = Tarkoittavat yleistieteellisiä-, kieli- ja viestintäopintoja, joiden tarkoitus on kehittää opinnoissa tarvittavia perustaitoja.

Ylioppilaskylä = Opiskelijoiden asuttama opiskelija-asuntokokonaisuus, joka sijaitsee Kortepohjassa.

YTHS = Korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitoyhtymä, jonka palvelut ovat käytettävissä maksamalla JYYn jäsenmaksun.

3miot = Kuukausittain järjestettävät poikkitieteelliset opiskelijabileet, jossa on mukana kolme eri tapahtumapaikkaa.

 

Kiitos, että jaksoit lukea loppuun asti!

One thought on “Yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen koulutuksen tutorkirje 2019

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: