Emile ry:n jäsenillä on oikeus käyttää Emile ry:n ainejärjestönauhaa akateemisissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlilla. Nauhan hinta on 5€. Mikäli haluat ostaa nauhan, ota yhteyttä Emilen talousvastaavaan.

Miestapaista pukukoodia noudattavat kantavat nauhaa oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle alas. Naistapaista pukukoodia noudattavat kantavat nauhaa ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa. JYYn ohjeet ruusukkeen taittelemiseen  JYYn ruusukkeesta poiketen Emilen nauhassa käytetään kolmea taittokerrosta (kuva alla).

Ainejärjestönauhan ohjesääntö

  1. Emile ry:n ainejärjestönauhaa käytetään akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhaa kannettaessa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Samoin nauhan käyttäjän tulee käytöksellään arvokkaasti edustaa Emile ry:tä.
  2. Nauhaa saavat käyttää Emile ry:n jäsenet. Käyttöoikeus on ikuinen. Emile ry:n hallitus voi perustellusta syystä myöntää käyttöoikeuden myös muulle henkilölle.
  3. Nauhan leveys on 30 millimetriä ja sen värit ovat oranssi ja valkoinen. Nauhassa on oranssilla pohjalla kaksi 5 millimetrin levyistä valkoista raitaa, jotka ovat 5 millimetrin päässä nauhan reunoista.
  4. Miestapaista pukukoodia noudattavat kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle. Miestapaista pukukoodia noudattavat kantavat nauhaa juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja tummassa puvussa liivin ja solmion päällä. Naistapaista pukukoodia noudattavat kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa. Nauha ei kuitenkaan saa koskettaa paljasta ihoa. Nauhassa on kolme taittokerrosta. Tarkemmat ohjeet taittelusta alla. (Ilmestyvät pian).
  5. Emile ry:n omissa tilaisuuksissa ainejärjestönauhaa kannetaan ylimpänä, jos käyttäjällä on muiden organisaatioiden nauhoja. Muissa tilaisuuksissa noudatetaan soveltuvia ohjesääntöjä.
  6. Tämä ohjesääntö on hyväksytty yhdistyksen sääntömääräisessä kevätkokouksessa 02/2019 kohdassa 10. Ohjesääntöön voidaan eri päätöksellä tehdä muutoksia.