Hallituksen kiitokset vuodesta 2020

Vuoden hallitus kiittää ja kumartaa kuluneesta vuodesta ❤️ Vuosi oli monin tavoin erikoinen ja opettava, mutta kaikesta huolimatta selvittiin ja seuraavaksi vain nokka kohti uusia haasteita! Suuren suuri kiitos jäsenistölle, ensi vuonna mennään taas 🥳Ihanaa uutta vuotta kaikille!

Kutsu Emile ry:n syyskokoukseen 2020

Tervetuloa Emile ry:n sääntömääräiseen syyskokoukseen!
Aika: Keskiviikko 18.11.2020 klo 16:00
Paikka: Martti Ahtisaari -sali (Ag A102, Auditorio 1), Agora-rakennus, Jyväskylän yliopisto ja Zoom-videoyhteyspalvelu. 


Kokoukseen on yhtäläinen mahdollisuus osallistua myös etäyhteydellä(*). Kokouksessa toimiminen, äänestäminen sekä ehdolle asettuminen onnistuvat myös etänä. Etäosallistumiseen liittyvistä käytänteistä muun muassa äänestykseen liittyen kerrotaan kokouksen alussa ja sen aikana. Äänestäminen etänä vaatii videoyhteyden. Olettehan ajoissa paikalla. Emile ry:n hallitus rohkaisee käyttämään etäosallistumismahdollisuutta. 
 Zoom-linkki etäosallistumiseen: https://jyufi.zoom.us/j/66463624189
Huom! Emile ry edellyttää kokoukseen paikan päällä osallistuvilta kasvomaskin käyttöä. Maskeja jaetaan kokouksessa 1 kpl/osallistuja. Suosittelemme kuitenkin oman maskin tuomista. Tulethan paikalle vain terveenä ja muistathan myös turvavälit sekä hyvän käsihygienian.
Lisäksi toivomme vahvasti, että kaikki kokoukseen paikan päällä osallistuvat täyttäisivät tämän ennakkoilmoittautumislomakkeen: https://forms.gle/3ZMrBeEhmxdQw7m86

Esityslista sääntömääräinen syyskokous 2020
1   Kokouksen avaus
2   Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
3   Kokouksen puheenjohtaja, sihteerin, kahden pöytäkirjan tarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta
4   Kokouksen esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
5   Emile ry:n strategian (liite 1, muutokset yliviivattu keltaisella) tarkastelu ja päivittäminen  

6   Vuoden 2021 toimintasuunnitelman (liite 2) ja vuoden 2021 talousarvion (liite 3) esittely ja vahvistaminen
7   Liittymis- ja jäsenmaksun suuruuden vahvistaminen vuodelle 2021
8   Emile ry:n hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan, talousvastaavan, sihteerin ja muiden jäsenten valinta vuodelle 2021
9   Emile ry:n mahdollisten toimihenkilöiden valinta vuodelle 2021
10  Kahden toiminnantarkastajan ja kahden varatoiminnantarkastajan valinta vuodelle 2021
11  Yhdistyksen taloudelliset asiat
12  Päätösasiat
a) Emile ry:n vuoden 2020 hallituksen virkistäytymismatkan sponsorointi 100 eurolla. 
b) Emile ry:n pankkitilin käyttöoikeuksien ja verkkopankkitunnusten käyttöoikeuden siirtäminen sekä uuden VISA Electronin tilaaminen vuoden 2021 talousvastaavalle. 
13  Muut esille tulevat asiat
14  Kokouksen päättäminen


Osallistujien yhdistyksen jäsenyys tarkastetaan kokouksen alussa. 
Tervetuloa!
Terveisin, Emile ry:n puheenjohtaja Simo Partanen

Emile ry:n syyskokous 2020

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään keskiviikkona 18.11.2020 kello 16 Agoran Martti Ahtisaari- salissa sekä etäyhteydellä Zoomissa. Molemmat osallistumistavat takaavat yhtäläiset oikeudet toimia kokouksessa eli niin ehdolle asettuminen kuin äänestäminen onnistuu myös Zoomin välityksellä. Kokoukseen on myös ennakkoilmoittautuminen, joka ei ole kuitenkaan edellytys kokoukseen osallistumiseen. Toivomme kuitenkin, että ilmoittautuisit ennakkoon, jotta kokouksen järjestäminen osataan suunnitella mahdollisimman turvallisesti. Lisäksi täytä myös mielellään hallitushakulomake, mikäli aiot hakea 2021 vuoden hallitukseen (huom: lomake ei sitova!)

Lisätietoa Facebookista: https://fb.me/e/1CSJygI80.

Ennakkoilmoittautumislomake: https://forms.gle/rmedFbB4WgbsnB3K8

Hallitushakulomake: https://forms.gle/268gSNFyBCXyBTU48

Emile ry:n collegetilaus

Emile ry:n collegepaitatilaus on taas täällä! Tänä vuonna harmaan vaihtoehdon lisäksi paidan saa myös mustana. Lisäksi paitaan on uusittu logo, joka aiemmista vuosista poiketen on nyt brodeerattu! Paidan malli on sama kuin viime vuonna. Harmaassa paidassa logon pääväri on musta ja mustassa paidassa logon pääväri on valkoinen. Kokotaulukko ja tarkempaa tietoa collegepaidasta löytyy täältä: https://www.rockseri.fi/product/46/fruit-of-the-loom-classic-set-in-sweat–college. Viimeinen tilauspäivä on 31.10.2020. Huomaathan, että tilaus on sitova ja tilaamalla hyväksyt Emile ry:n ilmoittautumisen ja tuotteiden ostamisen pelisäännöt. 

Emile ry:n collegepaidan voit tilata täyttämällä tämän lomakkeen:  https://forms.gle/26HkYanzCMc227cF7

Jäsen- ja yhdenvertaisuuskysely 2020

Nyt olisi taas se aika vuodesta, kun pääsette vastaamaan Emile ry:n jäsen- ja yhdenvertaisuuskyselyyn! Kyselyyn vastaamalla annat arvokasta tietoa järjestömme kehittämistä varten ja lisäksi voit voittaa 15 euron S-ryhmän lahjakortin. Kyselyyn pääset painamalla tästä. Kysely sulkeutuu 14.11.2020 kello 23:59.

Lähitapahtumat peruttu toistaiseksi

Hei Emile ry:n jäsenet. Valitettavia uutisia järjestörintamalta. Jyväskylän koronatilanne on pahentunut ja kaupunki on antanut suosituksia esimerkiksi opiskelijajärjestöjen toiminnasta. Näiden ohjeistuksien mukaisesti myös Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on eilen 24.9.2020 suositellut, että opiskelijajärjestöt peruuttavat kaikki lähitapahtumansa. Suositus on voimassa toistaiseksi. Tässä linkki JYYn tiedotteeseen: https://jyy.fi/jyy-peruu-kaikki-tapahtumat/. Emile ry noudattaa tätä linjausta. Tämä tarkoittaa, että jo suunnitellut tapahtumat perutaan eikä uusia voida suunnitella, ennen kuin suositukset muuttuvat. Kaikista muutoksista ja vaihtoehtoisista aktiviteeteista ilmoitetaan Emilen tiedotuskanavissa. Muilta kuin lähitapahtumien osalta Emile ry pyrkii jatkamaan toimintaansa entiseen tapaan. Jos sinulla herää mitään kysyttävää aiheesta, voit ottaa yhteyttä Emile ry:n puheenjohtajaan: Simo Partanen, simo.v.partanen@student.jyu.fi. Jos korona-aika aiheuttaa sinulle esimerkiksi stressiä tai haluat jutella muista asioista, voit ottaa yhteyttä yhdistyksemme sosiaalipoliittisiin vastaaviin Niina Heleniukseen ja Hanna Maliseen: emile.sopo@gmail.com. Pahoittelen kovasti tilannetta, joka on erittäin haastava meille kaikille. Toivon kovasti, että pääsemme vielä tänä syksynä kokoontumaan porkkanaperheen kanssa ja nauttimaan opiskelijahuveista yhdessä. Mutta jos emme näe syksyllä, se päivä koittaa kuitenkin varmasti vielä joskus. Siihen asti pitäkää itsenne terveinä ja tsemppiä opiskeluun. Kyllä tästäkin selvitään ja toivottavasti pian taas mennään! 😊 Parhain terveisin, Simo Partanen, Puheenjohtaja Emile ry

Emile ry:n vuosijuhlat on peruttu

Syksyksi 2020 kaavaillut Emile ry:n vuosijuhlat on valitettavasti päätetty peruuttaa. Vuosijuhlien järjestäminen olisi vaatinut valtavasti resursseja suunnittelijoilta, ja koska tapahtumien järjestäminen on edelleenkin hyvin epävarmaa, olisi viime hetken peruutus verottanut niin järjestäjiä kuin osallistuja monin tavoin. Vujujen vaihtoehtoista juhlimista tai silliksen järjestämistä pohditaan syksyn edetessä. Tilanne on todella harmillinen, joten toivomme ymmärrystä jäsenistöltä! 

Tiedote Emile ry:n alkusyksyn toiminnasta

Moikka emileläiset ja hyvää alkavaa syksyä!

Seuraavassa yleinen tiedote Emile ry:n syksyn toiminnasta. Tiedote sisältää muun muassa toimintaohjeita tapahtumiin liittyen. Kaikki tämän tiedotteen informaatio perustuu Suomen hallituksen, aluehallintovirastojen, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan tekemiin määräyksiin, suosituksiin ja ohjeistuksiin. 

Hieman erilaisen kevään jälkeen olemme palaamassa syksyllä uuden normaaliin pariin, kun opiskelut jatkuvat kampuksilla pitkän tauon jälkeen, toki edelleen tietyin rajoituksin. Vaikka jotkut rajoitukset edelleen päällä ovatkin, Emile ry aloittaa tapahtumien järjestämisen heti syksyn alkaessa. Tapahtumien luonne on muuttunut hieman normaalista. Esimerkiksi yökerhotapahtumia, joissa turvavälien pitäminen on lähtökohtaisesti erittäin haastavaa ei järjestetä ainakaan alkusyksystä. Monet tapahtumat ovat myös siirtyneet ulkotiloihin, mutta myös joitain sisätapahtumia on suunnitteilla. Seuraattehan Emilen viestintäkanavia, jotta saatte ajankohtaista tietoa tulevista tapahtumista. Sillä niitä on tulossa! 

Tarkemmat tapahtumaohjeistukset

Emile ry pyrkii kaikissa järjestämissään tapahtumissa vastuullisuuteen. Tästä syystä tapahtumien järjestämisessä on huomioitu monia turvallisuuteen ja hygieniaan liittyviä asioita. Tapahtumiin osallistuminen ja siellä toimiminen on kuitenkin lopulta yksilön vastuulla. Haluammekin muistuttaa seuraavista asioista jokaista Emile ry:n tapahtumiin osallistujaa, jotta koronaepidemia ei pääse pahenemaan:

  • Osallistu tapahtumiin vain oireettomana. Koronaviruksen oireisiin kuuluvat muun muassa hengenahdistus, yskä, nuha, kurkkukipu, kuume, pahoinvointi. 
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta tapahtumien aikana. 
    • Pidä mukana mahdollisuuksien mukaan omat käsidesit. Emile ry pyrkii tarjoamaan taloudellinen tilanne huomioiden tapahtumiin käsidesiä. 
  • Yski ja aivasta nenäliinaan, hihaan tai vastaavaan.
  • Pidä tarvittava turvaväli muihin osallistujiin.
  • Huomioi THL:n kasvomaskikäyttösuositus, varsinkin tapahtumissa joissa turvavälien pitäminen on haastavaa. 

Tämän lisäksi jokaisesta tapahtumasta kerätään Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan ohjeistuksen mukaisesti osallistujalista, jotta mahdollisen tartuntatapauksen sattuessa on helpompi kartoittaa kaikki altistuneet. Lista luovutetaan tarvittaessa asianomaiselle taholle. Tapahtumiin osallistuminen edellyttää tämän tiedon luovuttamista tapahtumanjärjestäjälle. Jokainen tapahtumiin osallistunut on myös velvollinen ilmoittamaan tapahtumanjärjestäjälle, mikäli hänelle tulee koronankaltaisia oireita tapahtuman jälkeen. Lisäksi moniin tapahtumiin on mahdollisesti tulossa ennakkoilmoittautumisia tai osallistujamäärärajoituksia.

Korostamme myös, että tapahtumiin voi tulla muutoksia syksyn aikana myös lyhyellä varoitusajalla. Seuraathan Emile ry:n tiedotuskanavia, fb-tapahtumia ja sähköpostiasi tiedotteiden varalta. Pyrimme järjestämään kaikki tapahtumat niin, että jo maksetut osallistumismaksut pystytään palauttamaan ilmoittautuneille tapahtuman peruuntuessa. Pidätämme kuitenkin oikeudet muutoksiin. Emile ry:n jokaiseen tapahtumaan on edelleen nimetty vähintään yksi yhdenvertaisuusvastaava. Hänen puoleensa voi kääntyä myös, jos asiat koronaan ja tapahtumaturvallisuuteen liittyen askarruttavat.

Muuta

Johtuen yliopiston tilojen kapasiteettirajoituksista, huomaattehan että ainejärjestötila Ruusulan maksimihenkilömäärä on syksyllä vain kuusi (6) henkilöä. Ruusulaan pakkautuminen ruuhkaisina aikoina ei siis ole tällä hetkellä välttämättä järkevää. Jos koette, että ainejärjestötilarajoitus aiheuttaa ongelmia eikä tilaan ole mahdollista päästä edes käymään, otattehan yhteyttä Emile ry:n hallitukseen. Viemme tiedon asiasta eteenpäin yliopistolle. Muilta osin kuin tässä tiedotteessa on mainittu, Emile ry pyrkii jatkamaan toimintaansa normaalisti samalla tavalla kuin ennen epidemian alkua. 

Jos sinulla herää minkäänlaisia kysymyksiä Emile ry:n toimintaan liittyen, voit kääntyä hallituksen puheenjohtajiston puoleen: Puheenjohtaja Simo Partanen, simo.v.partanen@student.jyu.fi tai emile.puheenjohtaja@gmail.com.  Varapuheenjohtaja Emmi Rauhamäki: emmi.k.rauhamaki@student.jyu.fi tai emile.puheenjohtaja@gmail.comYhdenvertaisuusasioissa voit ottaa yhteyttä sosiaalipoliittisiin vastaaviin Niina Heleniukseen ja Hanna Maliseen: emile.sopo@gmail.com.

Näillä eväillä syksyn aloitukseen. Pidättehän kaikesta huolimatta mielen kirkkaana ja lipun korkealla, sillä kohta mennään taas! Terveisin, Emile ry:n hallitus 

Tutorkirje uusille opiskelijoille

Tutorit ovat laatineet uusille fukseille kattavan infopaketin tutorkirjeen muodossa. Kirjeestä löytyy esittelyä koulutuksesta, tutoreista ja Emilestä sekä tärkeitä vinkkejä ja linkkejä syksyä varten! Kirje löytyy täältä: https://www.jyu.fi/edupsy/fi/laitokset/kas/opiskelu/info/tutorkirje-2020.pdf

Tervetuloa fuksit 2020!

Hurjasti onnea kaikille opiskelupaikan saamisesta! Emile haluaa toivottaa uudet fuksit lämpimästi tervetulleeksi kasvatus- ja aikuiskasvatustieteiden pariin. Odotetaan jo innolla, että päästään tapaamaan syksyllä! Täältä sivuilta löydät paljon oleellista informaatiota niin Emilen toiminnasta kuin opiskelusta ylipäätään. Valikossa löytyy alasivu ”Uusi opiskelija”, joka kannattaa ehdottomasti käydä lukemassa. Sieltä löytyy esittelyt tutoreista, akateemista sanastoa sekä liittymisohjeet Emile ry:hyn. Emileen voi ja kannattaakin littyä jo kesän aikana! Jäsenedut löytyvät puolestaan täältä: https://emilery.fi/jasenedut/

Emile ry:n loppukevään toiminta

Kevät
Vahvistamme vielä tässä, että mitään yhdistyksen normaalisti järjestettävät, fyysistä kontaktia vaativia tapahtumia ei järjestetä ennen kuin tilanne ja valtiojohto ne sallivat. Toivomme, että syksyllä pääsemme palaamaan takaisin normaaliin opiskelurytmiin. 

Syksy
Emilen syksy tulee todennäköisesti olemaan erityisen tapahtumatäyteinen. Suunnitteilla on normaalien vuoden alun tapahtumien lisäksi vuosijuhlat, sekä mahdollisesti syksylle siirtyvää vappuohjelmaa! Lisäksi syyskaudelle on jo siirtynyt Kasvisrisse ja Emilen SuperHimos-mökkireissu. Vaikka syksyyn on vielä pitkä aika niin eihän sitä malta odottaa! Lisäksi suunnitelmissa on edelleen järjestää Emilen ulkomaan excursio. Tällä hetkellä se on tarkoitus toteuttaa alkuvuodesta 2021, riippuen matkustamisen rajoituksista. 
Koska tällä hetkellä Emile ry:n hallituksen kokoukset järjestetään etänä, niihin ei toistaiseksi lähetetä kutsua kaikille jäsenille Emilen sähköpostilistan kautta. Kun tilanne helpottaa, kaikki jäsenet ovat taas tervetulleita seuraamaan kokouksia. 

Emile ry:n hallitus lähettää tsemppiä kaikille – nähdään syksyllä tapahtumissa!

Emile ry:n sääntö- ja rekisteriuudistus

Emile ry:n sääntömääräisessä kevätkokouksessa 25.2.2020 hyväksyttiin Emile ry:n uudet säännöt. Uusien sääntöjen mukaan yhdistyksen jäsenmaksu pitää maksaa kahdeksan vuoden välein. Jos siis liittymisestäsi Emile ry:hyn on kulunut yli kahdeksan vuotta, opiskelusi edelleen jatkuvat kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmassa ja haluat edelleen olla Emile ry:n jäsen, sinun tulee maksaa jäsenmaksu uudestaan. Muuten yhdistyksen sääntöjen mukaan katsotaan, että henkilö ei ole täyttänyt säännöissä jäsenelle osoitettuja velvoitteita ja henkilö joudutaan erottamaan yhdistyksestä. Jäsenmaksun maksuohjeet ovat tämän viestin lopussa. Yhdistyksen säännöt voit lukea täältä: https://emilery.fi/saannot/

Jos opintosi eivät jatku enää kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen tutkinto-ohjelmassa, sinulla on kuitenkin mahdollisuus liittyä Emile ry:n alumnjäseneksi. Alumnijäsenyydellä varmistat, että olet jatkossakin mukana yhdistyksen toiminnassa! Alumnijäsenyys on ilmainen. Voit liittyä alumnijäseneksi ja alumnirekisteriin täyttämällä tämän lomakkeen: https://forms.gle/wkgtBwyfSfdJ4aHq8. Emilen alumnirekisterin rekisteriseloste löytyy täältä: https://emilery.fi/rekisteriselosteet/

Olisimme erittäin iloisia, että liittyisit alumnirekisteriimme. Näin sinä ja jokainen muu opiskeluaikana Emilestä nauttinut henkilö pysyisi jatkossakin osana yhteisöä. Alumnirekisterin kautta olisi myös mahdollista paremmin kontaktoida alumneja esimerkiksi työelämäpäiviä varten. Alla olevasta linkistä löydät yhdistyksen hallituksen päättämät alumnien jäsenoikeudet: https://emilery.fi/alumnijasenyys/

Yhdistyksen hallitus toivoo, että jokainen jäsen, joka ei ole liittyessään tai myöhemmin täyttänyt Emile ry:n jäsentietolomaketta täyttäisi sen nyt: https://forms.gle/zRqaEUfYq2y2v2f3A

Koronaviruksen vaikutukset yhdistyksen toimintaan

Koronavirusepidemia on aiheuttanut suuria muutoksia Emile ry:n toimintaan. Tämä tiedote sisältää koonnin näistä vaikutuksista. Mikäli sinulla herää asiasta kysymyksiä, ota yhteyttä yhdistyksen puheenjohtajaan (simo.v.partanen@student.jyu.fi) tai varapuheenjohtajaan (emmi.k.rauhamaki@student.jyu.fi). Molemmat tavoittaa myös osoitteesta emile.puheenjohtaja@gmail.com

Tapahtumat ja toiminta

Emile ry:n hallitus on päättänyt perua kaikki yhdistyksen tapahtumat 13.4.2020 asti. Vapun tapahtumista tiedotetaan myöhemmin. Emile ry:n muut jäsenpalvelut, kuten esimerkiksi nauhureiden lainaamiset pyritään toteuttamaan normaalisti.

Muuta

Pyydämme seuraamaan tiedotuskanavia lisäinformaation saamiseksi. Tämä tilanne on erittäin valitettava kaikille, ja pahoittelen suuresti myös yhdistyksen puolesta kaikkea aiheutunutta vaivaa.

Haluamme korostaa, että voitte kääntyä yhdistyksemme puoleen, jos koronaviruksen vaikutukset huolettavat teitä, ja haluatte ottaa yhteyttä muihin kuin suoraan THL:n ohjeistuksen mukaisiin viranomaisiin. Puheenjohtajan ja varapuheenohtajan lisäksi voitte laittaa viestiä Emile ry:n sosiaalipoliittisille vastaaville Niina Heleniukselle (niina.m.helenius@student.jyu.fi) ja Hanna Maliselle (hanna.k.malinen@student.jyu.fi) matalalla kynnyksellä.