Edunvalvonta

Emile ry:n tehtävä on valvoa Jyväskylän yliopiston kasvatustieteiden opiskelijoiden yleisiä opiskeluun liittyviä etuja. Sopo ja kopo tapaavat säännöllisesti laitoksen sekä tiedekunnan henkilöstöä, käyvät koulutuspoliittisessa valiokunnan ja hyvinvointivaliokunnan kokouksissa sekä toimivat linkkinä opiskelijoiden ja yliopiston välillä. Yksi tärkeimmistä edunvalvonnallisista toimista on jäsenistöltä kerättävä palaute. Palautetta voi antaa nettisivujen palauteboksin kautta, tapahtumissa taikka vuosittain kerättävään palautekyselyyn vastaamalla. 

Sopon tehtävänä on auttaa, tukea ja neuvoa sekä ohjata asioiden eteenpäin viemisessä. Sopoon voi olla yhteydessä esimerkiksi tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen, hyvinvointiin, jaksamiseen tai asumiseen liittyen.

Kopon tehtävänä on toimia opiskelijoiden edunvalvona opintoihin liittyvissä asioissa. Kopoon voi ottaa yhteyttä, mikäli opiskelija kokee epäoikeudenmukaista kohtelua opintoja koskevissa tilanteissa. Tämän kaltainen tilanne on esimerkiksi opintojaksojen arvosanojen viivästyminen.

Lisätietoa sopon ja kopon tehtävistä löydät täältä.