Hallitus 2022

Hallituksen tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja edistää Emile ry:n ainejärjestötoimintaa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, talousvastaava sekä enintään yhdeksän (9) muuta varsinaista jäsentä. Jokaisella hallituksen jäsenellä on omat päävastuualueensa, jonka lisäksi he tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Hallitus kokoustaa kuukausittain, ja kokoukset ovat avoimia kaikille. Emilen hallituksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja uusi hallitus valitaan vuosittain marraskuussa järjestettävässä sääntömääräisessä syyskokouksessa. Kaikilla Emile ry:n jäsenillä on oikeus asettua ehdokkaaksi hallitukseen ja jokaisella ainejärjestön jäsenellä on mahdollisuus äänestää mieleistä ehdokastaan.


Puheenjohtaja – Oona Nykopp

Image_001 (1)Heippa! Mä olen Oona ja toimin tänä vuonna Emilen puheenjohtajana. Oon kolmannen vuoden opiskelija ja hallituksessa toista vuotta. Viime vuonna hoidin talousvastaavan hommia, ja sitä ennen tuli yksi syksy vietettyä myös tutoroidessa. Puheenjohtajana mun hommiin kuuluu huolehtia siitä, että hallituksen jäsenet ovat ajan tasalla ja pystyvät toteuttamaan itseään pesteissään. Mun vastuulla on Emilen toiminnan koordinointi, kehittäminen ja sen jatkuvuuden takaaminen. Lisäksi hoidan yhdessä Leon kanssa hallituksen kokouksiin ja muihin tapaamisiin liittyviä asioita, sekä pidän yhteyttä meidän sidosryhmiin.

Opinnoilta ja hallitushommilta jäävällä (toisinaan vähäisellä) vapaa-ajalla tykkään ulkoilla mun koiran kanssa, neuloa, kuunnella äänikirjoja ja viettää aikaa luonnossa. Myös lautapelit, eri tapahtumissa ravaaminen ja höntsäurheilu on mun mieleen! Jyväskylästä onkin tullut mulle ystävien, harrastusmahdollisuuksien ja lähellä olevan luonnon myötä tosi tärkeä paikka, vaikka muutinkin tänne vasta opintojen alkaessa 200 km etelämmästä.

Mun ehdottomasti parhaimmat ainejärjestömuistot liittyy mahdollisuuksiin, joihin oon järjestötoiminnan myötä päässyt tarttumaan. Kirkkaimpana mielessä on viime vuoden varainhankintaan liittyvä ainejärjestöhaaste, ja Emilen edustaminen toisen kasvatustieteen ainejärjestön vuosijuhlilla. Toki myös meidän omat tapahtumat ovat olleet mieleenpainuvia, etenkin sitseillä olen viihtynyt paremmin kuin hyvin! Toivon, että tänä vuonna päästään mahdollistamaan mahtavia kokemuksia meidän jäsenille ja kehittämään Emilen toimintaa siihen suuntaan, johon sitä jo viime vuonna alettiin viemään. Oon innoissani etenkin siitä, miten pystyttäisiin osallistamaan jäsenistöä paremmin ja siitä, miten voitaisiin kehittää Emilen varainhankintaa ja yritysyhteistyötä entisestään!

emile.puheenjohtaja(at)gmail.com
oona.a.nykopp(at)student.jyu.fi


Varapuheenjohtaja – Leo Rautiainen

IMG_20210119_131153462_HDR_3 (1)Moi! Oon Leo ja toimin tänä vuonna Emilen varapuheenjohtaja. Mulla on toinen vuosi käynnissä sekä opintoja että hallitushommia, jotka oli niin kivoja, että oli pakko jatkaa! Varapuheenjohtajana autan puheenjohtajaa kaikenlaisissa hommissa vähän riippuen siitä, mitä Emilellä pitää tehdä. Esimerkiksi järjestän hallituksen tapaamisten ja kokousten aikoja sekä varailen niihin tiloja. Oon myös vastuussa hallituksen virkistäytymisestä 😀

Hallitushommien lisäksi tykkään hengailla kavereiden kanssa, katsella leffoja ja ulkoilla. Emilen tapahtumat kuten muutkin opiskelijatapahtumat kuuluvat myös vapaa-ajan harrastuksiini. Odotan tältä vuodelta kaikkea hallituksen toimintaa ja hyvää yhteishenkeä.

Paras ainejärjestömuisto taitaa olla fuksiaiset vaikka ne vasta tokana vuonna olikin!

puheenjohtaja(at)emilery.fi


Talousvastaava – Tiia Kankainen

53027091-A5EC-405B-9488-04C702F94303 (1)Moi! Mä oon Tiia, tämän vuoden talousvastaava. Oon toisen vuoden opiskelija ja nyt ekaa kertaa hallituksessa. Mun hommana on kaikki rahaan liittyvät jutut, kuten laskutus ja laskujen maksaminen, kirjanpidon hoitaminen, Emile-tuotteiden myyminen ja jäsenrekisterin ylläpitäminen, sekä myöskin talousarvion seuraaminen ja tilinpäätösasiat.

Vapaa-aika mulla kuluu aika pitkälti mun kahden koiran kanssa leikkiessä ja ulkoillessa, netflixiä kuluttaessa ja kotihommia tehden. Tykkään kovasti kaikenlaisesta käsillä tekemisestä ihan sieltä leivonnasta makramee töiden kautta maalaamiseen, ja myöskin liikkumisesta sen monessa muodossa. Vaikka asunkin Jyväskylässä, vietän paljon aikaa myös Laukaassa mun perheen ja suvun kanssa, joka onkin aivan tossa kiven heiton päässä, onneksi.

Odotan tulevalta hallituskaudelta paljon uuden oppimista, ja toivon, että pääsen myös tuomaan omia näkemyksiä ilmi ja sitä kautta vaikuttaa. Vaikka mun pesti ei ole ehkä sillä kuuluvimmalla paikalla, niin mulle tärkeitä asioita edistää on esimerkiksi se, että me saadaan hyvää ja laadukasta ohjausta ja että kukaan ei jäisi yksin. Tavoitteena mun pestin kannalta on nyt ainakin sujuvoittaa talousvastaavan hommia niin, että kaikki olisi mahdollisimman helposti hoidettavissa, esimerkiksi näpräämällä hullun hauskoja excel taulukoita!

talousvastaava(at)emilery.fi
tiia.e.kankainen(at)student.jyu.fi


Sihteeri ja viestintävastaava – Oona Koskela

IMG-0083 (1)Moikka! Mä oon Oona, ensimmäisen vuoden opiskelija. Toimin tänä vuonna Emilen sihteerinä ja viestintävastaavana. Sihteerinä mun tehtäviin kuuluu pöytäkirjojen kirjoittaminen kokouksissa ja niistä huolehtiminen kokousten jälkeen. Viestintävastaavana tuotan sisältöä eri kanaviin, päivitän nettisivuja sekä moderoin sähköpostilistaa. Tavoitteena tulevan hallituskauden aikana on luoda mahdollisimman esteetöntä ja avointa viestintää, pyrkiä viestimään yhä laajemmin myös englanniksi sekä ottaa uusia haasteita vastaan.

Opiskelun ja hallitushommien lisäksi aikani kuluu ystävien ja perheen seurassa. Vietänkin melko paljon aikaa myös kotipaikkakunnallani Karstulassa. Tykkään liikkua luonnossa, nauttia hyvästä ruoasta sekä käydä erilaisissa tapahtumissa. Myös kaikenlaiset sarjat ja podcastit kuuluvat vapaa-aikaani. Muhun saa olla yhteydessä kaikenlaisissa viestintään liittyvissä asioissa!

Paras ainejärjestömuisto on ehdottomasti ollut Emilen 48v vuosijuhlat!

oona.a.koskela(at)student.jyu.fi


Sosiaali- ja koulutuspoliittinenvastaava – Mariia Mikola

FullSizeRender (1)Moikka, mun nimi on Mariia ja opiskelen ensimmäistä vuotta Jyväskylän yliopistossa! Toimin Emilen hallituksen sosiaalipoliittisena vastaavana eli sopona. Mun tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta esimerkiksi tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin suhteen. Lisäksi sopon vastuualueisiin kuuluu asumiseen liittyvät asiat. Osallistun myös JYY:n hyvinvointivaliokunnan kokouksiin, joiden asioita tiedotan Emilen jäsenistölle. Mulle voi koska tahansa laittaa viestiä, mikäli joku asia mietityttää. Kaikki keskustelut käydään luottamuksellisesti. Viestiä voi laittaa sähköpostilla tai Emilen nettisivujen palauteboksin kautta. Lisäksi palautetta saa muutenkin laittaa Emilen toimintaan ja tapahtumiin liittyen – etenkin, jos tulee jotain mieleen yhdenvertaisuuteen ja saavutettavuuteen liittyen!

Koulu- ja hallitushommien lisäksi mun arki koostuu ulkoilusta, urheilusta ja ajanvietosta läheisten kanssa. Mun lempiliikuntamuotoja on hiihto, lenkkeily ja korkeakoululiikunnan barre- ja pumppitunnit. Parhaimmat hiihto- ja lenkkeilymaastot löytyy mun mielestä Jyväsjärveltä! Mun lemppari Emile-muistoja on viime syksyn fuksiaiset ja vuosijuhlat!

sopo(at)emilery.fi
mariia.a.mikola(at)student.jyu.fi


Koulutus- ja sosiaalipoliittinenvastaava – Anni Kuosmanen

btf

Moikka! Olen Anni, aikuiskasvatustieteen maisteriopiskelija, ja toimin Emilen hallituksessa koulutuspoliittisena vastaavana. Hain pestiin päästäkseni vaikuttamaan laitoksen asioihin, kantaakseni oman korteni kekoon opiskelijoiden edunvalvovajana sekä ollakseni aktiivisemmin mukana ainejärjestötoiminnassa.

Koulutuspoliittisena vastaavana pyrin toimimaan linkkinä opiskelijoiden ja yliopiston henkilökunnan välillä, vaikuttamaan epäkohtiin, huolehtimaan siitä, että opiskelijoiden oikeudet toteutuvat sekä kehittämään laitoksemme toimintaa entisestään. Tällä hallituskaudella tavoitteenani on myös tuoda pestini merkitystä paremmin esiin opiskelijoiden suuntaan, tiedottaa opiskelijoiden oikeuksista, aktivoida opiskelijoita nostamaan esiin erilaiset ongelmat, jotta niihin voidaan puuttua sekä lisätä laitoksemme yhteisöllisyyttä.

Olemme asustelleet avopuolisoni kanssa Jyväskylässä pian neljä vuotta, mutta olen lähtöisin Pohjois-Savosta. Vapaa-ajalla viihdyn bodypump tunneilla, lentopallopeleissä, luontopoluilla sekä vaellusreiteillä. Jonkinlaisina harrastuksina voisin mainita lisäksi ompelemisen sekä kirppareilla kiertelyn. Viimeisen vuoden ajan myös kultaisennoutajan pentumme on pitänyt minut kiireisenä.

Toivon kovasti, että olette yhteydessä, mikäli opinnot ei suju tai jokin mietityttää. Toivottavasti myös pandemia hellittää pikkuhiljaa, jotta pääsemme näkemään kasvotusten. Tsemppiä opintoihin!

kopo(at)emilery.fi
anni.kuosmanen(at)hotmail.com


Tapahtuma- ja kulttuurivastaava – Helmi Tulokas

IMG_20220114_185225 (1)Moi! Mä oon Helmi ja toimin tän vuoden hallituksessa yhtenä tapahtumavastaavista ja samalla myös kulttuurivastaavana. Opiskelen kolmatta vuotta eli kandidaatiksi valmistun keväällä, mutta hallituksessa oon vasta ekaa kertaa. Opintojen ja hallitushommien lisäksi mun arki pyörii lähinnä töiden, ratsastuksen, salilla käymisen, ystävien ja kaiken muun kivan puuhastelun ympärillä. Lisäks rakastan pelailla kaikkea mahollista sulkapallosta bingoon ja lautapeleihin (tää saattaa olla osasyy siihen miksi hakeuduin juuri tähän pestiin).

Tapahtumavastaavana yhdessä muiden tapsojen kanssa ideoin ja järjestän erilaisia tapahtumia samalla hoitaen kaikkia muita tapahtumiin liittyviä juoksevia asioita kuten tapahtumista tiedottamista, lipputilauksia yms. Kulttuurivastaavana pyrin lisäämään tapahtumien joukkoon myös etenkin erilaisia kulttuuriin liittyviä tapahtumia. Otan mielelläni vastaan toiveita tapahtumista, joten jos sulla on joku idea korvan takana tai joku juttu mitä haluaisit kokeilla niin nakkaa viestillä!

Paras ainejärjestömuisto: Mun lemppareita on ehdottomasti sitsit ja peli-illat! Erityisesti mieleen on jäänyt Autiosaarisitsit 2020, jossa oli ihan huikea yhteishenki! Tauoilla hypittiin hyppynarua, pomputeltiin ilmapalloa ja terassilla innostuttiin heittämään kärrynpyöriä niin että yhet haalarit repesi!

helmi.p.tulokas(at)student.jyu.fi
emile.tapahtumavastaavat(at)gmail.com


Tapahtuma- ja 3MIOT-vastaava – Meeri Mäkinen

IMG_0285 (1)Moikka! Mä oon Meeri ja opiskelen kolmatta vuotta aikuiskasvatustiedettä. Tänä vuonna toimin Emilen tapahtuma- ja 3miot-vastaavana. Olin hallitushommissa mukana jo viime vuonna, silloin sihteerinä ja viestintävastaavana. Innostuin tästä sen verran, että halusin vielä jatkaa toisenkin vuoden ja tapahtuma jutut tuntui eniten omilta.

Mun tehtäviin kuuluu siis Helmin ja Joelin kanssa tapahtumien ideointi, suunnittelu ja toteutus! Näihin sisältyy tietenkin paljon erilaista tekemistä esimerkiksi ryhmälippujen tilauksia, eventtien tekemistä ja yhteydenpitoa eri sidosryhmien kanssa. 3miot-vastaavan tehtäviin kuuluu 3miot -tapahtuman järjestäminen yhdessä muiden ainejärjestöjen vastaavien kanssa. Oon tykännyt jo fuksivuodesta asti käydä 3mioilla ja odotankin innolla, että päästään suunnittelemaan ja järjestäämään nämä legendaariset opiskelijabileet itse.

Vapaa-ajalla tykkään ulkoilla ja käydä kokeilemassa erilaisia pelejä esim. sulkapalloa, hengailla ystävien kanssa sekä tietty myös makoilla kotisohvalla sarjoja katsellen. Muhun voitte varmasti törmätä erilaisissa tapahtumissa niin pestin kuin omankin mielenkiinnon vuoksi. Saa tulla aina juttelemaan ja otetaan ehdottamasti vastaan myös tapahtumaideoita ja -palautetta!

meeri.m.makinen(at)student.jyu.fi
emile.tapahtumavastaavat(at)gmail.com


Tapahtuma- ja liikuntavastaava – Joel Tihinen

IMG_20220127_152434 (1)Mun nimi on Joel, ja oon toisen vuoden Emileläinen. Toimin hallituksessa tänä vuonna tapahtuma- ja liikuntavastaavana. Tämä on mun ensimmäinen vuosi hallituksessa, mutta pyörin viime syksyn tutor-paidassa, mistä jotkut saattaa mut muistaakin. Hommat oli sen verran mukavia ja vauhdikkaita, että päätin hakea myös hallitukseen! Mun tehtäviin kuuluu luonnollisesti tapahtumien ideointi sekä järjestäminen laidasta laitaan yhdessä Meerin ja Helmin kanssa. Sen lisäksi liikuntavastaavana pyrin organisoimaan liikuntatapahtumia (Emilen sisäisiä ja poikkitieteellisiä), liikuntakokeiluja (saa esittää toiveita) sekä pyöritän kasvisten liikuntavuoroa yhdessä Abakuksen ja Varkaiden liikuntavastaavien kanssa. Liikuntavastaava osallistuu JYYn hyvinvointivaliokunnan kokouksiin, joten siellä suunnalla tulee myös vaikutettua.

Oon alun perin kotoisin Oulusta, ja Jyväskylään oon muuttanut jo 2019. Vapaa-ajalla harrastuksiin kuuluu töiden ja yleisen puuhastelun lisäksi muun muassa urheilun suurkulutus joko katsomoissa, sohvalla tai itse suoritettuna. Etenkin pallopelit ovat erittäin lähellä sydäntä, joten haasteita otetaan vastaan! Koen olevani myös suhteellisen sosiaalinen persoona, ja tykkään ravata tapahtumissa aktiivisesti. Lempparitapahtumia tähän mennessä on ollut 3miot niiden monipuolisen ohjelman vuoksi. Erinäisten aktiviteettien ja mahtavien ihmisten johdosta Jyväskylästä on opiskelukaupunkina tullut mulle erittäin tärkeä, ja unohtumattomia kokemuksia tulee varmasti vielä lisää.

Paras ainejärjestömuisto tähän mennessä on ehdottomasti Emilen 48v vuosijuhlat, ja sieltä kohokohtana sillis. Hallituskaudella tavoitteena on saada aktivoitua jäsenistöä tapahtumien sekä liikkumisen suhteen, joten toivottavasti tavataan vuoden aikana mahdollisimman monen kanssa tapahtumien ja liikuntahommien merkeissä! Muhun voi rohkeasti olla yhteydessä sähköpostilla, ja tottakai myös hihasta nykäiseminen toimii aina huutelun lisäksi.

joel.j.tihinen(at)student.jyu.fi
emile.tapahtumavastaavat(at)gmail.com


Varainhankintavastaava – Maria Saarisalo

IMG_3661 (1)Moikka! Oon Maria ja tämän kauden varainhankintavastaava. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta ja oon myös toista kautta hallituksessa, sillä viime vuonna toimin tapahtumavastaavana. Varainhankintavastaavan pesti on ekaa kertaa mukana Emilen hallituksessa eli ihan uusi! Mun hommiin kuuluu mm. yrityisyhteistyön vahvistaminen ja kehittäminen, haalarisponsoreiden hankkiminen sekä vuoden 2023 vuosijuhlien varainhankinnan aloittaminen. Toimin myös linkkinä opiskelijoiden ja yritysten välillä.

Opiskeluiden ja hallitushommien ohella tykkään viettää aikaa ystävien kanssa, liikkua luonnossa ja leipoa. Vapaa-ajalla harrastan myös pilatesta, kuuntelen rikospodcasteja ja seuraan kaikenlaista urheilua aktiivisesti. Ootan innolla tätä hallituskautta, koska pääsen vaikuttamaan paljon mun pestin muotoutumiseen sekä sitä, että päästäis vihdoin kaikkiin kivoihin tapahtumiin!

Paras ainejärjestömuisto on ehdottomasti viime marraskuussa järjestetyt vuosijuhlat!

emile.varainhankinta(at)gmail.com


Ympäristö- ja kehitysyhteistyövastaava – Inka-Sofia Laaksonen

IMG_5128 (1)Moikka! Mä oon Inka ja toimin Emilen ympäristö- ja kehitysyhteistyövastaavana. Opiskelen toista vuotta ja tää on myös mun toinen vuosi hallituksessa. Ympäristö- ja kehyvastaavana mun hommiin kuuluu muun muassa verenluovutusryhmän ylläpitäminen, huolehtiminen siitä, että toiminnassa käytetään Reilun kaupan tuotteita sekä yhteydenpitäminen Emilen kummilapseen.

Vapaa-ajalla tykkään liikkua, katsoa sarjoja ja elokuvia sekä viettää aikaa kavereiden ja perheen kanssa. Partiota olen harrastanut nyt 14 vuotta ja Jyväskylään muuttaessani tutustuin myös paikalliseen meripartiotoimintaan. Omassa kotilippukunnassani toimin lippukunnanjohtajana.

Eniten tältä vuodelta odotan yhteisöllisiä tapahtumia. Yksi parhaista ainejärjestömuistoista on ehdottomasti vuosijuhlat!

inklaaks(at)student.jyu.fi


Kansainvälisyysvastaava – Emilia Myllymäki

WhatsApp Image 2022-01-06 at 12.14.02 (1)Heipsun! Mä olen Emilia, mutta mua kutsutaan Eepiksi. Toimin Emilen vuoden 2022 hallituksessa kansainvälisyysvastaavana. Oon toisen vuoden opiskelija ja ekaa kertaa hallitustoiminnassa mukana. Hain kv-vastaavaksi, koska kansainvälisyys on mulle tosi tuttu ja tärkeä aihe. Oon asunut ja opiskellut ulkomailla muutamaan otteeseen sekä päässyt matkustelemaan eri paikkoihin. Vapaa-ajalla tykkään muun muassa käydä luonnossa liikkumassa ja lukea. Oon myös tanssinut pienestä pitäen ja oonkin mukana JyväSpeksissä tanssijana toista vuotta (kiitos koronan viime vuonna ei päästy lavalle asti, sormet ristissä että tänä vuonna päästään!!).

Mun pestiin sisältyy muun muassa yhteydenpito ja yhteistyö kansainvälisten opiskelijoiden ja kasvatustieteiden laitoksen kv-tiimin kanssa sekä paikallisten ja kansainvälisten opiskelijoiden yhteentuominen. Haluan tällä hallituskaudella tuoda kansainvälistymismahdollisuuksia selkeämmin esiin jäsenistölle sekä vahvistaa suomalaisten ja kansainvälisten opiskelijoiden välistä vuorovaikutusta. Jos sulla on mitä vaan kv-juttuihin liittyvää mielen päällä tai mitä tahansa muuta, jossa arvelet mun osaavan auttaa, niin ota vaan yhteyttä sähköpostilla tai vaikka somessa! 

Mun paras muisto opiskeluajalta tähän asti on meidän vuodella myöhästyneet fuksiaiset! Into oli korkeella, kun vihdoinkin saatiin fuksiaiset ja kaikilla oli mahtava meno päällä. ❤

emilia.af.myllymaki(at)student.jyu.fi


Työelämävastaava – Johanna Rytkönen

WhatsApp Image 2022-01-31 at 18.31.01 (1)Moikka! Minä olen Johanna ja toimin Emilen työelämävastaava. Olen ensimmäisen vuoden opiskelija, vaikkakin avoimessa yliopistossa perusopinnot olen jo aikaisemmin suorittanut. Työelämävastaavan pestiin kuuluu esimerkiksi SKOL ja Specia -yhteistyö, sekä muut työelämään liittyvät yhteistyöt ja tapahtumat.

Hain hallitukseen, koska erilaiset järjestöhommat ovat mulle todella tärkeitä. Tykkään tavata uusia ihmisiä ja työskennellä yhteisten tavoitteiden eteen. Työelämävastaavana haluan nostaa esiin kasvatustieteilijöihin liittyviä työelämän teemoja ja herättää niistä keskustelua.

Vapaa-ajalla tykkään nähdä kavereita ja lisäksi harrastan partiota, neulon, kuuntelen podcasteja, katselen sarjoja yms. Minut voi löytää korkeakoululiikuntatuntien jumpista tai lentopallosta, tai kirjastossa pitämässä aivan liian pitkää opiskelutaukoa kavereiden kanssa jutellen.

Nähdään yliopistolla ja tapahtumissa! Minulle saa myös laittaa viestiä, jos tulee kysyttävää, toiveita tai muuta asiaa.

rytkjosu(at)student.jyu.fi


Advertisement