Hallitus 2021

Hallituksen tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja edistää Emile ry:n ainejärjestötoimintaa. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, talousvastaava sekä enintään yhdeksän (9) muuta varsinaista jäsentä. Jokaisella hallituksen jäsenellä on omat päävastuualueensa, jonka lisäksi he tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään. Hallitus kokoustaa kuukausittain, ja kokoukset ovat avoimia kaikille. Emilen hallituksen toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen ja uusi hallitus valitaan vuosittain marraskuussa järjestettävässä sääntömääräisessä syyskokouksessa. Kaikilla Emile ry:n jäsenillä on oikeus asettua ehdokkaaksi hallitukseen ja jokaisella ainejärjestön jäsenellä on mahdollisuus äänestää mieleistä ehdokastaan.

Heippa! Mä olen Netta ja toimin tänä vuonna Emile ry:n puheenjohtajana. Viime vuonna hoidin sihteerin ja viestintävastaavan tehtäviä eli tämä vuosi on mun toinen hallitusvuosi. Opinnot oon puolestaan aloittanut 2018 ja kandiksi pitäisi valmistua kevään aikana.  Vapaa-ajalla tykkään puuhata kaikenlaisten projektien parissa ja aika kuluukin pitkälti kutomisen, maalailu, piirtämisen tai jonkin askartelun parissa. Lisäksi tykkään joogata, lukea, pelailla d&d:tä ja hoitaa maatilaa Stardew Valleyssä.

Odotan hyvin toiveikkain mielin tulevaa hallituskautta. Vaikka viime vuonna korona pääsi iskemään hieman yllättäen, tänä vuonna ollaan jo viisaampia. Toivon tältä vuodelta innostavia ja luovia ratkaisuja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Lisäksi tänä aikana koen erityisen tärkeäksi kiinnittää huomiota opiskelijoidemme jaksamiseen ja uskon, että sosiaali- ja koulutuspoliittiset teemat nousevat entistä tärkeämpään asemaan. Näistä syistä olisi myös erityisen tärkeää luoda uusia ja kehittää olemassa olevia kanavia jäsenistön kuulemiseksi. Yhteyttä saakin ottaa rohkeasti joko suoraan sektorikohtaisesti sähköpostilla tai koko hallitukseen nettisivujen palauteboksin, Instagramin, Facebook-sivun tai sähköpostin kautta (hallitus(at)emilery.fi).
Paras ainejärjestömuisto itselläni on ollut tutorsyksy ja Emilen 45-vuotis vujut 💛

puheenjohtaja(at)emilery.fi
nchumaxt(at)gmail.com 


Moikka! Oon Teresa, tokan vuoden Emileläinen. Tänä vuonna toimin Emilen varapuheenjohtajana ja 3-miot vastaavana. Hallituksessa oon nyt mukana tokaa vuotta, viime vuoden tapahtumavastaava-pestin jälkeen! Mun hommiin kuuluu vara-pj:nä esimerkiksi yritysyhteistyö sekä hallituksen hyvinvoinnista huolehtiminen. Lisäksi pyrin auttamaan puheenjohtajaa mahdollisimman paljon sekä tuuraamaan tarvittaessa. Tapahtumien järjestämistä halusin vielä tänäkin vuonna jatkaa ja siksi oon nyt myös osana 3-miot tiimiä, joten järkkään 3-mioita yhdessä poikkitieteellisen porukan kanssa. Oon alun perin kotoisin Vaasasta, mutta Jyväskylästä on tullut jo ihan toinen kotikaupunki ja viihdyn täällä paremmin kuin hyvin!

Vapaa-ajalla tykkään erityisesti viettää aikaa kavereiden kanssa ja tottakai käydä myös erilaisissa tapahtumissa! Harrastan myös liikuntaa suht säännöllisesti, kuten salilla käymistä ja lenkkeilyä. Matkustelu ja luonnossa liikkuminen on myös lähellä sydäntä. Muhun saa ottaa rohkeesti yhteyttä tai tulla vaikka kasvokkain jutteleen, jos on minkäänlaisia toiveita Emilen toimintaan liittyen. 

Mun paras ainejärjestömuisto on ehdottomasti 2019 vuoden Rovaniemen excu ja sillis! Näkyillään! 

teresa.m.m.ihamaki(at)student.jyu.fi


Moikka! Mä oon Meeri ja toimin tänä vuonna Emilen sihteerinä ja viestintävastaavana. Opiskelen tällä hetkellä toista vuotta ja oon ensimmäistä kertaa mukana hallitustoiminnassa. Mun pestiin kuuluu kokouksissa pöytäkirjojen kirjoittaminen ja niistä huolehtiminen, sekä viestinnän koordinointi ja sisällön tuottaminen eri kanaviin. Tälle vuodelle tavoitteena olisi esimerkiksi aktivoida Instagramin käyttöä, sekä pyrkiä viestimään mahdollisimman laajasti myös englanniksi.

Mun vapaa-aika kuluu useimmiten ystävien tai vaihtelevien suoratoistopalvelujen seurassa. Tykkään myös liikkua ja esimerkiksi lumilautailu on lähellä sydäntä! Muutoin esim. lenkkeillessä ja laittautuessa tykkään kuunnella joko musiikkia tai true crime -podcasteja. Oon kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, tarkemmin ottaen Alavudelta, ja vietän aika paljon aikaa myös siellä päin.

Odotan innolla tulevaa vuotta ja hallituskautta, ja sitä, että päästään kohtaamaan kasvokkain eri tapahtumissa taikka yliopistolla. Jos tulee mieleen jotain, niin ottakaa vaan yhteyttä!

Mulla on paljon hyviä ainejärjestökokemuksia, mutta voisin tähän heittää vaikkapa fuksisitsit!

meeri.m.makinen(at)student.jyu.fi


Moikka! Mä olen Oona ja toimin tänä vuonna Emilen talousvastaavana. Oon toisen vuoden opiskelija, ja viime syksy kului tutoroinnin parissa. Talousvastaavana mun tehtäviin kuuluu muun muassa kirjanpito, maksuliikenteen hoito, laskutus sekä jäsenrekisterin ylläpitäminen ja Emile-tuotteiden myynnistä huolehtiminen.

Opiskelujen, töiden ja hallitushommien jälkeen jäävällä vapaa-ajalla tykkään neuloa ja retkeillä luonnossa. Myös laskettelu ja höntsäpelailut on mun mieleen, kuten myös lätkäpelien seuraaminen. Muutin opiskelujen alkaessa Jyväskylään noin 200km etelämmästä ja tää kyllä tuntuu enemmän kodilta kun mikään aiempi paikkakunta!

Tulevalta vuodelta ootan uusia haasteita sekä kivaa vaihtelua etäopiskeluarkeen. Haluan myös tulevan kauden aikana kehittää talousvastaavan toimintoja ja jatkaa edellisten vastaavien kehityssuuntaa. Toivottavasti päästäisiin näkemään pian myös jo kasvotusten!

Paras ainejärjestömuisto on ehdottomasti viime vuoden vujusillis! 🧡

talousvastaava(at)emilery.fi
oona.a.nykopp(at)student.jyu.fi


Heippa! Oon Sonja, 2. vuoden opiskelija ja toimin tänä vuonna hallituksessa Koulutus- ja sosiaalipoliittisena vastaavana eli tutummin Koposopona. Toimitaan yhteistyössä Sosiaali- ja Koulutuspoliittisen vastaavan eli Sopokopon Leon kanssa.

Meidän tärkeimpiin tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta eli huolehtia siitä, että jokaisen opiskelijan oikeudet toteutuu yliopistoyhteisössä. Lisäksi edustetaan ainejärjestöämme laitoksen- ja valiokuntien kokouksissa. Tulevasta hallituskaudesta oon tosi innoissani ja tarkotus ois tuoda Koposopon ja Sopokopon pestejä enemmän näkyville opiskelijoille ja madaltaa näin myös kynnystä ottaa meihin yhteyttä.

Asun Jyväskylässä ja tästä on kyllä tullut lyhyessä ajassa mulle koti, mutta aika ajoin teen reissua kotipaikkakunnalle Varsinais-Suomeen maaseudun rauhaan perheeni luokse. Vapaa-aikani vietänkin enimmäkseen ystävien ja perheen kanssa tai suosikki sarjojeni parissa television äärellä.

Paras ainejärjestömuisto: ekat vujut eli Emilen 46. vujusitsit.

Mulle saa siis aina laittaa viestiä, jos on jotain mielen päällä tai muuten vaan tulla juttelemaan, teitä varten täällä ollaan!

soamala(at)student.jyu.fi
kopo(at)emilery.fi

sopo(at)emilery.fi


Terve! Olen Leo, ekan vuoden opiskelija. Toimin sosiaali- ja koulutuspoliittisena vastaavana. Tähän pestiin kuuluu mm. opiskelijoiden edunvalvonta ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Hallitustoimintaa odotan innolla!

Vapaa-ajalla hengailen kavereiden kanssa, katselen elokuvia ja ulkoilen.
Paras ainejärjestömuisto (tähän asti): ekan viikon vika päivä

sopo(at)emilery.fiMoikka! Olen Piia, kasvatustieteen maisteriopiskelija ja toimin Emilessä Specia-, Skol- ja työelämävastaavana. Aloitin maisteriopinnot syksyllä 2020 ja pohjalla minulla on sosionomin tutkinto. Hain mukaan Emilen hallitukseen edustaakseni maistereita sekä ollakseni mukana järjestötoiminnassa ja tavatakseni muita huikeita kasviksia. Maisteriopinnot näin korona aikana uudessa kaupungissa ovat herkästi aika yksinäisiä. Intohimonani on erilaiset urapolut, ihmisten vahvuudet ja hyvinvointi. Olen työskennellyt näiden teemojen parissa, minkä vuoksi koin, että minulla voisi olla annettavaa hallitustoiminnassa. Olen koulutukseltani myös liikuntaneuvoja ja ammatillinen opettaja, joten liikunta ja jatkuvan oppimisen teemat ovat lähellä sydäntäni.

Vapaa-ajalla harrastan monipuolista liikuntaa, vietän aikaa koirieni kanssa ja katson paljon televisiosarjoja, erityisesti psykologisia ja rikossarjoja. Minut voi löytää mm. korkeakoululiikunnan twerk-tunneilta tai kirpputoreilta. Näiden lisäksi vapaa-ajallani tuotan myös sisältöä sosiaaliseen mediaan urakehityksestä, ammatinvalinnasta ja opiskelusta.

Maailman tilanteen vuoksi minulle ei ole vielä kertynyt erityisemmin muistoja Emilen toiminnasta. Tämän takia olen entistä innokkaammin mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kaikkia tulevan vuoden rientoja ja toimintoja. Tehdään tulevasta vuodesta yhdessä ikimuistoinen!

Jos sinulla herää ideoita, ajatuksia tai kysyttävää työelämän teemoihin tai Specian ja Skolin toimintaan liittyen, niin laita viestiä!

piia.m.sipari(at)student.jyu.fi


Heippa! Oon Janina, ja toista vuotta opiskelemassa kasvatustiedettä. Viime syksynä toimin tutorina uusille opiskelijoille, ja tänä vuonna aloitin ensimmäistä vuotta Emilen hallituksessa. Mun pestinä on ympäristö-, kehitysyhteistyö- ja liikuntavastaava, ja odotan innolla tulevaa hallituskautta, sillä vastuualueeseeni liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Tehtäviini kuuluu muun muassa erilaisten liikuntamahdollisuuksien tarjoaminen, ympäristöystävällisestä toiminnasta huolehtiminen sekä kehy-, ympäristö- ja hyvinvointivaliokuntakokouksissa edustaminen.

Ulkoilen ja liikun paljon, mutta käperryn myös mielelläni lämpimän viltin alle hyvän tv-sarjan ääreen neulomaan villasukkia. Talvisin minuun voi törmätä esimerkiksi laskettelurinteessä ja kesäisin metsäpolulla. Ympärivuoden puuhastelen huonekasvien parissa ja käyn pelailemassa sulkapalloa. Lähden mielelläni seuraksi kokeilemaan uusia lajeja ja harrastuksia! Jos sulle tuli jotain ideoita, ehdotuksia tai palautetta mieleen liittyen liikuntaan tai ympäristö- ja kehytoimintaan, niin laita ehdottomasti tulemaan! 

Oli tooodella vaikea valita parhaita ainejärjestömuistoja, mutta suosikkejani ovat muun muassa fuksiaiset ja Rovaniemi-excu!

janina.c.annala(at)student.jyu.fi


Moikka! Mä oon Inka, ensimmäisen vuoden opiskelija, hallituksen toinen tapahtumavastaava ja siinä sivussa myös kulttuurivastaava. Alun perin oon Hattulasta, Hämeenlinnan vierestä. Hallitustehtäviini kuuluu erilaisten tapahtumien järkkääminen. Maailmantilanne vaikuttaa siis erittäin paljon meidän pestiimme, mutta siitä huolimatta koitetaan saada jotain järjestettyä! 

Netflixin suurkulutuksen ohessa tykkään ulkoilla ja retkeillä paljon. Johtunee partioharrastuksestani… Nyt Jyväskylään muuton jälkeen niin ikään partion puolesta olen päässyt myös purjehtimaan ja veneilemään. Satunnaisesti tulee käytyä salilla, ja tällä hetkellä odotan AaltoAlvarin aukeamista. Lomilla ja aina kun kouluhommilta ehtii, käyn myös Hämeenlinnassa tekemässä töitä.  

Paras ainejärjestömuisto: Sattuneesta syystä tapahtumissa ei ole hirveästi tullut käytyä, joten en osaa parasta muistoa vielä sanoa. Yleisesti syksyssä kivointa on ollut kaikki sosiaaliset tapahtumat, kämppäapprot ja haalarimerkkien ompelu. Innolla odotan tulevia tapahtumia!

tapahtumavastaava(at)emilery.fi
inka-sofia.is.laaksonen(at)student.jyu.fi


Moi! Oon Maria, ensimmäisen vuoden opiskelija ja toimin seuraavan hallituskauden tapahtumavastaavana. Oon kotoisin Satakunnasta, tarkemmin sanottuna Eurasta. Mun vastuualueelle kuuluu suunnitella ja toteuttaa tapahtumia yhdessä Inkan kanssa. Koronatilanne tulee varmasti vaikuttamaan edelleen kevään suunnitelmiin, mutta me yritetään parhaamme mukaan järkätä erilaisia tapahtumia rajoituksia noudattaen.

Vapaa-aika kuluu hallitushommien lisäksi pääosin kavereiden kanssa. Tykkään myös leipoa ja laittaa ruokaa sekä reissailla niin Suomessa kuin ulkomailla. Varsinkin näin erikoisessa tilanteessa tapahtumien suunnittelu on hieman haastavaa, joten ehdotuksia ja toiveita otetaan mielellään vastaan! Nähdään tapahtumissa!

Paras ainejärjestömuisto: Sattuneista syistä muistoja ei ole vielä montaa kertynyt, mutta ootan innolla erityisesti tulevia tapahtumia, joissa päästään luomaan uusia muistoja!

tapahtumavastaava(at)emilery.fi
maria.p.saarisalo(at)student.jyu.fi


Hei! Olen Regina, mutta paremmin tunnettu Reksu:na. Olen kaksikielinen Tampereelta kotoisin oleva fuksi, jolta löytyy varmastikkin jo taustani puolesta runsaasti intoa kansainväliseen toimintaan vallitsevasta tilanteesta huolimatta. 
Hallitsen siis venäjän kielen toisena äidinkielenäni ja omaksi innoksi opiskelen myös italian ja japanin alkeita. Maailmassa ei ole varmaankaan yhtäkään kieltä tai kulttuuria, johon en haluaisi tutustua!

Haluaisin lähteä vaihtoon johonkin pienempään ja harvinaisempaan kohteeseen ja edistää omalta osaltani muille kaikenlaisia vaihtomahdollisuuksia sekä kansainvälistä yhteistyötä. Toivoisin, että hauskimmat Emile-muistot olisivat vielä edessä!

reginatverdohleb(at)gmail.com