Harjoittelu

  • Aineopintojen jälkeen.
  • Kesto 2kk.
  • Suomessa tai ulkomailla.
  • Ilmoittaudu Sisussa kurssille.
  • Liity harjoittelun Moodle-kurssille.
  • Hae, kuin mitä tahansa työpaikkaa.

👉🏻 Specian työelämäwebinaareista löydät vinkit harjoittelupaikan hakuun.

Kasvatustieteen opintoihin kuuluu työharjoittelu, joka suoritetaan aineopintojen jälkeen, yleensä opintojen loppuvaiheessa. Työharjoittelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua sinua kiinnostaviin työtehtäviin sekä työpaikkaan. Harjoittelu on ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla kiinnostavia työtehtäviä, muodostaa oma käsitys työstä sekä verkostoitua työelämässä. Harjoittelu myös tukee sinua ammatillisen identiteetin rakentamisessa. Harjoittelussa pääset tunnistamaan osaamistasi, kehittämään osaamistasi sekä tuomaan esiin osaamistasi.

Harjoittelun kesto on kaksi kuukautta, 10op. Tarvittaessa harjoittelu voi olla neljä kuukautta, 20op, mutta se on suoritettava samassa harjoittelupaikassa. Eli ei voi tehdä kahta 10op harjoittelua kahdessa eri paikassa. Voit hakea yliopiston harjoittelutukea, jolloin yliopisto maksaa harjoittelusta toisen kuukauden palkan ja yritys maksaa toisen kuukauden. Harjoittelutuen suuruus on 1236€/kk.

Harjoittelu voidaan suorittaa erilaisissa organisaatioissa esimerkiksi koulutussuunnittelun, henkilöstöhallinnon ja perhetyön parissa. Harjoitteluun liittyen järjestetään syksyisin harjoitteluinfo. Seuraa tiedotusta sähköpostilistan kautta.

👉🏻 Kuuntele inspiroivat uratarinat! Suomen kasvatustieteiden opiskelijoiden liiton podcast, Perjantai SKOLaus esittelee kasvatustieteen alumien uratarinoita.

Harjoittelupaikkoja voi kysellä suoraan organisaatioilta. Hae harjoittelupaikkaa, kuten mitä tahansa työpaikkaa. Harjoittelupaikoista ilmoitetaan myös sähköpostilistan kautta.  Avoinna olevia työ- ja harjoittelupaikkoja löytyy esimerkiksi yliopiston työelämäpalveluiden Jobteaser-sivustolta. Kannattaa katsoa myös muiden yliopistojen vastaavat sivut.

Yliopiston sivuilla on lisää tietoa harjoittelusta.

Lue täältä, miten teet erottuvan CV:n.Täältä löydät vinkit työhakemuksen laatimiseen.

Advertisement