Titta Hyvärinen, suunnittelija ja palveluesimies (rekrytointi) Puolustusvoimien palvelukeskuksessa.


“Aikuiskasvatuksen professorina JYU:ssa meille opiskelijoille aloitusluentoa muinoin pitäneen Tapio Vahervan sanoin “opiskelu on elinkautista” ja sen kyllä allekirjoitan itsekin.”


Tie kasvatustieteisiin

Työskentelen Puolustusvoimien keskitetyssä rekrytoinnissa palveluesimiehenä ts. työnjohdollisena esimiehenä ja oma esihenkilöni, sektorimme johtaja on kasvatustieteen maisteri (eri yliopistosta). Itse olen kulkenut aika toisenlaisen tien eli olen toistaiseksi kasvatustieteen kandidaatti ja täydennän nyt lukiolaisen vanhempana ja kokopäivätyötä tekevänä tutkintoani maisteriksi. Välillä olen tosin ehtinyt opiskella Helsingissä johtamisen ja hallinnon puolelle Heliassa räätälöimäni tradenomin tutkinnon.

Opinnot

Yliopisto-opinnoissani olen keskittynyt kasvatustieteisiin ja psykologiaan ml. työ- ja organisaatiopsykologiaan, mutta sen lisäksi tosiaan olen opiskellut ammattikorkeakoulussa paljon johtamisen sekä hallinnon kursseja. Olen myös kouluttautunut koko työurani ajan osallistuen organisaatioiden sisäisiin valmennuksiin.

Työura

Oma reittini Puolustusvoimiin on edennyt eri organisaatioiden ja kaupunkien kautta. Olen toiminut mm. henkilöstön kehittäjänä eläkevakuutusyhtiö Ilmarisessa, henkilöstökonsulttina TE-palveluissa, globaalissa contact center -yrityksessä sekä Eilakaislalla.

Aikuiskasvatuksen professorina JYU:ssa meille opiskelijoille aloitusluentoa muinoin pitäneen Tapio Vahervan sanoin “opiskelu on elinkautista” ja sen kyllä allekirjoitan itsekin.

Vinkit opintoihin ja työnhakuun

En siis koe koulutuspolkuni vuoksi itse olevani paras mahdollinen uratarinan kirjoittaja, mutta voin viestiä Emileläisille, että Puolustusvoimat on valtion suurin virasto ja yli 12 000 tehtävästä kolmasosa eli n. 4000 on siviilitehtäviä. Siviileiltä ei edellytetä varusmiespalvelusta ja tuhansien siviilitehtävien joukkoon mahtuu myös KM-tutkinnon suorittaneille uramahdollisuuksia. Meillä KM voi työskennellä mm. henkilöstösuunnittelijana/-asiantuntijana, koulutussuunnittelijana, tutkijana, verkkopedagogiikkaan erikoistuneena osaajana ja on meillä KM myös yhden hallintoyksikön/joukko-osaston henkilöstöpäällikkönäkin. Mainitsemiani tehtäviä on ainakin Maanpuolustuskorkeakoulussa, puolustushaaraesikunnissa, meillä palvelukeskuksessa ja henkilöstöala, jossa on ainakin yksi henkilöstösuunnittelija, on jokaisessa yli 30 Puolustusvoimien hallintoyksikössä. Osassa viroista edellytetään ylempi korkeakoulututkinto (esimerkiksi tutkijan tai erikoistutkijan virkaan).

Toimimme eri puolilla maata ja jos työtehtävät Puolustusvoimissa kiinnostavat emileläisiä, kannattaa seurata valtion yhteistä valtiolle.fi -rekrytointijärjestelmää tai rakentaa sinne paikkavahti. Ja jos harjoittelu Puolustusvoimissa kiinnostaa, voi olla yhteydessä suoraan haluamaansa joukko-osastoon/hallintoyksikköön henkilöstöalalle (vaihteen p. 0299 800 kautta voi pyytää yhdistämään yksikön henkilöstöalalle).

Ja tiedoksi vielä, että valtiolla on muissakin virastoissa työmahdollisuuksia kasvatustieteilijöille esimerkiksi henkilöstö- ja koulutusalalla, joten tuota valtiolle.fi -järjestelmää kannattaa tuoda esiin. Tänäänkin siellä näkyi olevan koulutussuunnittelijan tuore hakuilmoitus.

Hyvää alkanutta vuotta ja olethan tarvittaessa yhteydessä!
puh. 0299 851 302

titta.hyvarinen@mil.fi

rekrytointi.pvpalvk@mil.fi


PVAH-osoite: PV_JL_PVPALVK_HENKPA_rekrytointipalvelut_henkilöstö

PL 77 (Länsikatu 15), 80101 Joensuu

Web puolustusvoimat.fi
FB facebook.com/pvrekry

Youtube youtube.com/puolustusvoimat
LinkedIn linkedin.com/company/finnish-defence-forces