Nimeni on Juho Vehkakoski. Olen toiminut kopona (opinto- ja tiedevastaavana) Emile ry:n hallituksessa kolmen vuoden ajan. Näin kolmannen kauden päättyessä ajattelin kirjoittaa joitakin mietteitä viimeisen kolmen vuoden ajalta.

En enää muista tarkasti, miksi alunperin päätin lähteä mukaan ainejärjestötoimintaan. Osittain syynä oli tietenkin halu vaikuttaa opiskelijoille tärkeisiin asioihin. Tärkeä syy oli myös se, että toimin sinä syksynä tutorina ja päätimme kaikki neljä tutoria hakea seuraavan vuoden hallitukseen. 

Hallitustoiminta on ollut antoisaa, vaikkakin ajoittain melko työlästä. Parasta siinä on ollut yhdessä tekeminen sekä tunne siitä, että asioihin voi oikeasti vaikuttaa. Hallitustoiminnassa oppi myös näkemään yliopiston toimintaa ihan uudenlaisesta näkökulmasta. Siinä oppi ymmärtämään mitä ns. kulissien takana tapahtuu. Hallitustoiminta opetti myös monia työelämän kannalta tärkeitä asioita. Esimerkiksi kokouskäytänteet tulivat nopeasti tutuiksi.


Ehdin olla monessa mukana kolmen vuoden aikana. Kävin ahkerasti JYY:n opinto- ja tiedevaliokunnankokouksissa. Lisäksi edustin Emileä muun muassa opetuksen kehittämisryhmän kokouksissa ja tiedekunnan laaturyhmässä. Suurin yksittäinen prosessi, jossa olin tiiviisti mukana, oli uuden opetussuunnitelman valmistelu. Olin mukana opetussuunnitelmatyössä yli vuoden verran, ihan prosessin alusta loppuun saakka. 

Hallitusvuodet numeroina:
 • 3 vuotta
 • 3 hallitusta
 • 2 vihkoa kannesta kanteen täynnä kokousmuistiinpanoja
 • yli 200 tuntia kokouksia


  Ainejärjestötoiminta on ollut kokonaisuudessaan todella mukavaa. On ollut hienoa saada työskennellä mahtavien tyyppien kanssa kolmen vuoden ajan. Nyt on kuitenkin aika antaa uusille toimijoille tilaa ja keskittyä itse uusiin haasteisiin.
  Kopo kiittää ja kuittaa

  Terveisin

  Juho Vehkakoski