Palokkajärvi on sumun peittämä oikealla puolellamme. Istuessani etupenkillä huomaan työn raskaan raatajien eli arjen sankarien matkaavan töihin ja ohittavan bussimme vasemmalta tarroitetuilla yrityksien pakettiautoillaan. Myös syksyn ensimmäiset kuurat ovat ilmestyneet maan pinnalle. Yöllä lämpötila on laskenut nollan alapuolella, ja kävely Matkakeskukselle lähtöä odottelemaan sujui käsiä yhteen hieroen ja niihin lämmintä ilmaa puhaltaen.

Ilmassa on pientä talven tuntua. Ja mikä tärkeintä – excun tuntua!

Tänään torstaina 10.10.2019 Emile ry on aloittanut matkansa kohti Rovaniemeä, jossa järjestetään kauan odotettu Napapiiriexcursio. Excursio, eli lyhyemmin vain excu tarkoittaa työelämälähtöistä matkaa toiselle paikkakunnalle, jonka aikana tutustutaan myös paikalliseen kulttuuriin ja pidetään luonnollisesti erittäin paljon hauskaa. Niin kauan kuin itse olen yhdistyksessä vaikuttanut, ei Emile ole excuilla käynyt. Monenlaisia tapahtumia on järjestetty ja niissä myös erittäin hyvin onnistuttu, mutta erilaiset excut ovat jääneet pois vuoden kiireisestä ohjelmasta. Siksi matkassa on jotain erityistä. Siksi matka on kaikille tietyllä tapaa ensimmäinen, varsinkin kun mukana on myös vasta hieman yli kuukausi sitten aloittaneita uusia opiskelijoita.

Napapiiriexcursio luokin mitä loistavimman mahdollisuuden luoda Emileen vielä astetta tiukemman siteen, mitä se tällä hetkellä on. On erittäin mielenkiintoista nähdä matkan loputtua, minkälainen on napapiirituulen, joulupukin ja mahdollisten revontulien vaikutus kaikkiin matkaaviin emileläisiin, joilla kaikilla on aivan omanlainen kokemus järjestöstämme. Emileläisiin, jotka edustavat neljää eri vuosikurssia ja samalla tietyllä tavalla neljää eri aikakautta. Toivokaamme, että vaikutus on positiivinen ja yhdistävä.

Tarinoinnin on kuitenkin nyt loputtava. Matkan ensimmäinen ohjelma, tietovisa on alkamassa. Sitä suunniteltiin edellisenä iltana ennen excua pitkään ja hartaasti. Ja myös erittäin suuren naurun kera. Vähän jännittää, miten excutiimin erittäin kierot kysymykset uppoavat matkustuskuntaan.

Samalla huolehtiessani kysymysten osuvuudesta voin kuulla taaemmilta penkeiltä naurua ja iloista puhetta. Ehkä siteiden vahvistuminen on jo alkanut? Ehkä ei sittenkään tarvitse olla huolissaan?

Jare ja VilleGalle lauloivat matkaavansa Joensuusta länteen ja Kuopiosta pohjoiseen. Me matkaamme Jyväskylästä pohjoiseen, Oulusta pohjoiseen ja Kemistä – no – totta kai vielä pohjoiseen!

-Simo