Sosiaalipolitiikka

Emilen hallituksessa sosiaalipoliittisen vastaavan tehtäviin sisältyy asioita, jotka eivät ole suoraan opintoihin liittyviä, mutta vaikuttavat opiskelukykyyn ja opiskelun edellytyksiin. Tällaisia on esimerkiksi yhdenvertaisuus, hyvinvointi, opintojen esteettömyys sekä kiusaamis- ja häirintätilanteet. Myös toimeentulo sekä asuminen kuuluvat sopon vastuualueelle. Sopon tehtävänä on auttaa, tukea ja neuvoa sekä ohjata asioiden eteenpäin viemisessä. Sopoon voi olla yhteydessä myös silloin, kun opinnoissa tulee eteen vastuualueelle kuuluva asia, jota haluaisit vietävän eteenpäin. Tämä voi olla esimerkiksi ylioppilaskunnan, opintojen, laitoksen tai ainejärjestön tasolla näkyvä epäkohta tai kehittämiskohde.

Sopon tehtäviin kuuluu myös JYY:n sosiaalivaliokunnan kokouksiin osallistuminen sekä JYY:n ja muiden ainejärjestöjen kanssa yhteistyössä järjestettävät erilaiset tapahtumat, tempaukset tai keskustelutilaisuudet yms, jotka edistävät opiskelijoiden hyvinvointia. JYY:n sopovaliokuntaan on tervetulleita kaikki  JYYn jäsenet, jotka ovat kiinnostuneet sosiaaliasioista, arjen tai vaikkapa yhteiskunnan tasolla. Jyyn sopovaliokunnasta voi lukea lisää täältä ja sosiaalivaliokunnan Facebook-ryhmä löytyy täältä.

Yliopisto-opiskelijalle hyvinvointia ja opiskelua tukevat palvelut on koottu tänne. Laitoksella on hyviksiä sekä JYYllä omat sopovastaavat ja Sopo-asiantuntija Jyy, joihin voi olla yhteydessä hyvin matalalla kynnyksellä. Kasvatustieteiden laitoksen hyvikset löytyvät täältä.

Häirintätapauksia varten JYYllä on omat häirintäyhdyshenkilöt, jotka tavoittaa osoitteista: hairinta@jyy.fi, hairinta.nainen@jyy.fi tai hairinta.mies@jyy.fi.

Vuoden 2021 Emilen sosiaalipoliittisena vastaavana toimii Sonja Ala-Sunila (sonja.a.ala-sunila(at)@student.jyu.fi) ja Leo Rautiainen (leo.o.rautiainen(at)student.jyu.fi).

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: