Specia & SKOL

Specia

Kun kesätyön tai ensimmäisen harjoittelupaikan osalta herää kysymyksiä työelämään liittyen, kannattaa silloin viimeistään varmistaa kuuluvansa ammattijärjestöön. Ammattijärjestöstä saat tuen ja turvan urapolkusi eri käänteisiin jo ensimmäisen askeleen kohdalla!

Mikä on Specia – Asiantuntijat ja esihenkilöt ry?

Specia on asiantuntijoiden ja esihenkilöiden sekä FM- ja KM- asiantuntijakoulutuksissa opiskelevien oma ammattijärjestö. Edistämme jäsentemme osaamista ja palkkausta sekä neuvottelemme reiluista työehdoista. Edunvalvonnassa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi työelämän tasa-arvo, työelämän joustojen lisääminen sekä jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien turvaaminen.

Speciaan kuuluu noin 1500 opiskelijajäsentä, pääsääntöisesti yliopistojen humanistisesta sekä kasvatustieteellisestä tiedekunnasta. Specian opiskelijajäsenet valmistuvat asiantuntijauralle eli he työllistyvät moniosaajina muun muassa erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, projekteihin sekä hallinnon kentälle.

Specia tekee aktiivista yhteistyötä historian opiskelijoiden sekä kasvatustieteilijöiden ainejärjestöjen kanssa, tuottaa tietoa specialaisten alojen työtilanteesta, palkkauksesta sekä tarjoaa henkilökohtaista apua työnhakuun.

Specia osana Akavan Erityisaloja

Specia kuuluu kattojärjestö Akavan Erityisaloihin ja sitä kautta keskusjärjestö Akavaan. Akavan Erityisalat tarjoaa Specian jäsenille työmarkkinaedunvalvonnan, eli neuvottelee esimerkiksi työehtosopimuksista. Jäsenet saavat myös käyttöönsä lakipalvelut, työsuhdeneuvonnan sekä urapalvelut ja monipuolisia koulutuksia.

Jokaisen jäsenen on liittymisen yhteydessä suositeltavaa liittyä myös Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkoon, joka tarjoaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan sen varalta, jos työelämässä kohtaakin työttömyysjaksoja. Ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan oikeuttavan työssäoloehdon saat kerrytettyä esimerkiksi kahden kesän töillä.

Liity jäseneksi!

Liittymällä Specian jäseneksi jo opiskeluaikana saat käyttöösi kaikki Specian palvelut ja olet mukana ajamassa humanistien ja kasvatustieteilijöiden etua koulutuspolitiikan sekä työmarkkinoiden kentällä.

Opiskelijan jäsenmaksu on 6€/kk. Opiskelijat maksavat samaa summaa kuukausittain riippumatta opintojen ohessa tehdyn työn määrästä tai kesätöistä.

Lue lisää palveluista, pyydä apua työnhakuun ja liity Specian jäseneksi! https://specia.fi/jasenyys/palvelut/opiskelijalle/)

Käy tykkäämässä meistä myös somessa @speciary!

SKOL

Suomen Kasvatustieteen Opiskelijoiden Liitto, eli kavereiden kesken SKOL on perustettu 2018 ja sen tehtävänä on tuoda yhteen kasviksia eri puolilta Suomea sekä vahvistaa kasvatustieteilijöiden mainetta työmarkkinoilla.

SKOL toimii kattojärjestönä yleisen aikuiskasvatustieteen ainejärjestöille aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Ainejärjestöistä on valittu SKOL-vastaavat, jotka SKOLin edustajan johdolla kokoontuvat suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistyötä kaupunkirajat ylittäen. Yhteistyönä toteutetaan erilaisia tapahtumia, kuten ekskursioita.

SKOL vahvistaa kasvatustietelijöiden mainetta työmarkkinoilla, tuomalla esiin kasvatustieteen opintojen sisältöä sekä kasvatustieteilijöiden erityisosaamista.

Käy kuuntelemassa kasvatustieteilijöiden alumnitarinoita Perjantai SKOLaus -podcastissa, joka löytyy Spotifysta ja SoundCloudista.

Lue lisää SKOLin toiminnasta nettisivuilta täältä.
Seuraa SKOLia Instagramissa @skolgram sekä Facebookissa.

Advertisement