Tutorit

Tutoreiden tehtävä on auttaa uusia opiskelijoita sopeutumaan yliopistoon, toimia tukena ja apuna heille sekä luoda hyvää ilmapiiria ja ryhmähenkeä uusien opiskelijoiden kesken. Tutorit ovat vanhempien vuosikurssien opiskelijoita ja meidän tutkinto-ohjelmassamme tutoreita on yhteensä 4. Tutorit ovat tiivisti mukana lukuvuoden aloituksessa ja järjestävät uusille opiskelijoille ohjelmaa ensimmäisille viikoille. Tutorit toimivat opiskelijoille lähimpinä tukihenkilöinä ja heiltä voi kysyä apua matalalla kynnyksellä mihin tahansa mieltä askarruttavaan asiaan!

Syksyn 2020 tutorit

Eeli Salakka

Moi uudet fuksit!

Mun nimi on Eeli, ja oon 24-vuotias. Olen Turusta kotoisin ja muutin tänne Jyväskylään opintojen perässä viime syksynä. Mulla lähtee syksyllä siis toinen yliopistovuosi käyntiin. Kasvatustieteet valitsin pitkän harkinnan jälkeen, kun en meinannut aluksi keksiä mikä olisi itselle sopivin ala. Oon ollut tähän valintaan tosi tyytyväinen! Opinnot on ollut tosi mukavia ja monipuolisia ja eri valinnaisia aineita suorittamalla tästä koulutuksesta on todella moneen. Oon itse opiskellut valinnaisena nyt lähinnä psykologiaa ja syksyllä aloitan johtamisen opintoja.

Tosi monille opintojen aloitus tarkoittaa varmasti myös muuttoa uudelle paikkakunnalle, joka voi alkuun tuntua tosi jännittävältä. Meillä on kuitenkin täällä ihan mahtava porukka ja kaikki löytävät varmasti oman paikkansa. En itsekään Jyväskylään muuttaessa tuntenut täältä ketään, mutta olen tämän vuoden aikana saanut täältä valtavasti tosi hyviä kavereita. Emile on ainejärjestönä myös aivan mahtava ja suosittelen kaikkia liittymään mukaan. Meillä on loistava yhteishenki ja tosi kivoja tapahtumia! Oon tykästynyt Jyväskylään viimeisen vuoden aikana tosi paljon. Keskusta on kompakti ja tulee nopeasti tutuksi, mutta meno on täällä niin nuorekasta, että tekemistä riittää varmasti! Parasta ajanvietettä fuksivuotena oli ehdottomasti kaikki tapahtumat, sitseistä peli-iltoihin!

Oona Nykopp

Moikka!

Mun nimi on Oona, ja oon 20-vuotias toisen vuoden kasvatustieteen opiskelija. Muutin tänne Jyväskylään viime vuonna, ja alun perin oon kotoisin 200km etelämmästä Mäntsälästä. Päädyin opiskelemaan kasvatustieteitä, koska en vielä lukion jälkeen tiennyt tarkalleen, mitä haluaisin tehdä, mutta tiesin suurin piirtein, millaiset aihealueet kiinnostavat. Koulutuksessa olenkin tykännyt eniten sivuaineiden valinnanvapaudesta!

Pääaineeni aikuiskasvatustieteen ohella opiskelen sivuaineina liiketoimintaosaamisen perusteita, johtamista sekä työ- ja organisaatiopsykologiaa. Lisäksi oon käynyt tekemässä satunnaisia tutustumisreissuja niin viestinnän, tilastotieteen kuin psykologiankin puolelle. Kannattaakin rohkeasti käydä erilaisilla kursseilla, jotta löytää sen mikä itseä eniten kiinnostaa.

Vapaa-ajalla tykkään tehdä erilaisia käsitöitä, pyöräillä ja käydä salilla. Kesäisin käyn myös kiertelemässä kansallispuistoja ja talvisin viihdyn laskettelurinteissä. Ja kuten kuvasta voi huomata, oon myös aivan rakastunut viherkasveihin, joita kotoani löytyykin jo lähemmäs kolmekymmentä. Vaikka viihdyn paljon kotona, tulee myös opiskelijatapahtumissa, keikoilla ja lätkäpeleissä käytyä aktiivisesti!

Janina Annala

Moikka moi ja onnea opiskelupaikasta!

Mun nimi on Janina ja oon yksi neljästä tutorista. Olen 23-vuotias ja kotoisin Etelä-Pohjanmaalta. Vietin lukion jälkeen yhteensä kolme välivuotta, joiden aikana kävin töissä pienessä kaupassa. Tein myös kasvatustieteen perusopinnot avoimessa yliopistossa. Opiskeluiden alettua viime syksynä oon jatkanut myyjänä työskentelyä osa-aikaisena.

Olen ollut ikionnellinen, että pääsin sisään juuri tälle alalle ja tähän yhteisöön. Myös opiskeltavat aiheet ovat mielenkiintoisia ja tulevaisuuden näkymät monipuoliset sekä täynnä erilaisia hyviä vaihtoehtoja. Itse olen opiskellut pääaineeni lisäksi psykologiaa, ja tarkoituksena olisi aloittaa ensi syksynä jokin uusi valinnainen Olen lukenut saksaa parin kurssin verran, ja suosittelen kaikkia kiinnostuneita valitsemaan jonkin kielen, sillä se tuo opintoihin hauskaa vaihtelevuutta! Ensimmäisen vuoteni aikana sain aineopinnot tehdyksi, ja tarkoituksena olisi ensi keväänä kirjoittaa kandin työ.

Kiinnostun ja innostun helposti uusista asioista, ja siitä kertoo monet erilaiset mielenkiinnonkohteet. Suosikkiharrastukseni on ehdottomasti jooga, sillä se on täydellistä vastapainoa kiireentuntuiselle arjelle, jossa tasapainoilen opiskeluiden, työn ja muun elämän välillä. Mun toinen lempiharrastus on kasveista huolehtiminen ja niiden jatkuva haaliminen! Rakastan myös lenkkeilyä luonnossa ja ruoanlaittoa sekä taidetta kaikissa sen eri muodoissa.

Tervetuloa mukaan viettämään ihania opiskeluvuosia!

Sara Lehtimäki

Moikka!
Ekaks haluan sanoa paljon onnea kaikille teille uusille fukseille opiskelupaikan saamisesta, huippua! Mun nimi on Sara ja oon 23-vuotias ja tulen olemaan yksi teidän tutoreistanne. Olen alunperin kotoisin Joensuusta ja asustellut ennen Jyväskylään muuttamista Helsingissä ja Tampereella.
Aloitan syksyllä toisen vuoden opinnot ja olen sivuaineina lukenut psykologiaa ja henkilöstöjohtamista. Tässä tutkinnossa on se hienoa, että sen pystyy rakentamaan tosi omanlaisekseen ja sitä kautta etsimään sitä omaa juttua. Parasta kuitenkin meidän alalla on sen ihmisläheisyys, joka oli yksi isoimmista syistä tänne hakeutumisessa. Tällä hetkellä mua kiinnostaisikin tulevaisuudessa tehdä töitä henkilöstöpuolella erilaisissa tehtävissä.

Mun vapaa-aika kuluu pääsääntöisesti urheilun, matkustelun, kavereiden ja perheen parissa. Olen pienestä asti urheillut paljon ja kokeillut lähes jokaista urheilulajia, tykkään lähteä kaikkeen uuteen mukaan. Olen hyvin ihmisläheinen ja läheisten kanssa ajanvietto on mulle erittäin tärkeää. Musta on huippua tutustua uusiin ihmisiin ja en malta odottaa, että pääsen näkemään teidät kaikki.

Kohta alkaa teidän ikimuistoinen opiskelijavuosi, joka päästään starttaamaan yhdessä, nähdään sitten syksyllä. Onnea vielä ja tervetuloa!