Tutorit

Tutoreiden tehtävä on auttaa uusia opiskelijoita sopeutumaan yliopistoon, toimia tukena ja apuna heille sekä luoda hyvää ilmapiiria ja ryhmähenkeä uusien opiskelijoiden kesken. Tutorit ovat vanhempien vuosikurssien opiskelijoita ja meidän tutkinto-ohjelmassamme tutoreita on yhteensä 4. Tutorit ovat tiivisti mukana lukuvuoden aloituksessa ja järjestävät uusille opiskelijoille ohjelmaa ensimmäisille viikoille. Tutorit toimivat opiskelijoille lähimpinä tukihenkilöinä ja heiltä voi kysyä apua matalalla kynnyksellä mihin tahansa mieltä askarruttavaan asiaan!

Syksyn 2021 tutorit

Kasvis vuosimallia: ´19 

Kotipaikkakunta: Mikkeli 

Hauska fakta: Mut houkuteltiin käymään saaristolaivurikurssi, joka kesti useamman kuukauden. Todistuksen sain, mutta en ole kertaakaan kuuteen vuoteen päässyt hyödyntämään taitoani. 

Moikka fuksit ja onnea opiskelupaikasta! 

Mä olen Jenna ja voin kertoa, että olen superinnoissani päästessäni toimimaan teille tutorina ja syksyllä tutustumaan teihin! Olen alun perin kotoisin Tampereelta, mutta olen ehtinyt noin kymmenisen vuotta asustelemaan myös Mikkelissä, joka tuntuukin enemmän kotipaikkakunnalta. Jyväskyläkin alkaa nyt muutaman vuoden asumisen jälkeen tuntumaan myös kotoisalta. Täällä on paljon opiskelijoita, joka  näkyy katukuvassa sekä Jyväskylässä järjestetään paljon tapahtumia, joten tekemistä löytyy. Myös  liikuntamahdollisuudet ovat huippuluokkaa, onhan Jyväskylä Suomen liikuntapääkaupunki. 

Aloitan syksyllä kolmannen vuoden opinnot, jolloin myös kandin kirjoittaminen alkaa. Opinnot  ovat olleet tähän asti mielenkiintoisia sekä sivuainemahdollisuudet ovat laajat. Yksi syy. miksi olen  pitänyt kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen opiskelusta on se, että tulevaisuuden  työllistymismahdollisuudet ovat laajat. Omien opintojen lisäksi pääsee myös lukemaan paljon  valinnaisia opintoja. Sivuaineina olen lukenut henkilöstöjohtamista sekä liiketoimintaosaamista,  mutta myös yksittäisiä psykologian kursseja. Syksynä aloitan vielä viestinnän opinnot. Valinnaisista  opinnoista kuulette enemmän sitten syksyllä ensimmäisellä viikolla. Ennen opiskelujen aloittamista  suosittelen kuitenkin käymään Jyväskylän yliopiston sivuilla jo tutustumassa valinnaisten opintojen  tarjontaa ja pohtimaan mitkä sivuaineet voisi itseään kiinnostaa. 

Vinkkinä voisin heittää, että lähtekää avoimin mielin kaikkeen mukaan, ainakin mulla on mahtavia  muistoja fuksivuodesta! Meidän ainejärjestössä on mahtavia ihmisiä ja olen kokenut Emilessä  olevan hyvä ilmapiiri, josta voi saada kavereita myös vanhemmista vuosikurssilaista. Myös heti kun  saatte opiskelijakortin käyttöön, muistakaa kaikkialta (ravintolat, leffateatterit yms.) kannattaa  kysyä opiskelija-alennusta, sillä täällä saa opiskelijana todella monesta paikasta alennusta. 

Odotan jo innolla syksyä ja teidän tapaamistanne, nähdään elokuussa!

Kasvis vuosimallia: ’20 

Kotipaikkakunta: Oulu 

Hauska fakta: Kummeli fanboy ei ikinä kuole! Saatan edel-leen löytää itseni opiskelun lomassa jostain ihan muualta kuin pitäis, katsomassa siis youtubesta kummelin klassikkopätkiä!

”Mun nimi on Joel, ja toivotan isot onnittelut juuri sinulle, joka olet tehnyt hienon valinnan opiskelupaikan suhteen! Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen opinnoista saa halutessaan irti todella paljon. Unohtaa ei kannata myöskään valtavan laajaa valinnaisten opintojen määrää, joka melkeinpä mahdollistaa just sellasen tutkinnon kuin itse haluat rakentaa. Opintojen laajuuden lisäksi meidän ainejärjestö on mahtava, ja suhteellisen pienen koon vuoksi ystävyyssuhteita muodostuu yli vuosikurssirajojen! Siksipä suosittelenkin kaikkia lähtemään tosi rohkeesti mukaan tapahtumiin ja  Emilen toimintaan, koska sieltä oon itsekin saanut paljon ystäviä sekä hienoja muistoja kuluneen  vuoden rajoituksista huolimatta. Tapahtumat ja illanvietot tuo sopivasti vaihtelua opiskeluun, ja  mikäs sen parempaa kuin käydä opiskelukavereiden kanssa tuulettumassa ja aistimassa Jyväskylän  mahtavaa opiskelijameininkiä! 

Oon siis alunperin kotoisin Oulusta (kaukana, tiiän), ja syksyllä lähtee kolmas vuosi Jyväskylässä  käyntiin. Muutoksen tuulet on ollu alkukankeuden jälkeen tosi tervetulleita, ja kaupunki tuntuu jo  ihan kodilta sekä uusia ystäviä on saanut nopeasti. Ekana opiskeluvuonna oli haastavaa päättää  sivuaineita, joilla lähteä liikkeelle, ja luin psykologian lisäksi myös työelämäopintoja parin kurssin  verran. Tulevaisuudessa mua kiinnostais kuitenkin toimia liikunta-alalla, joten hain sekä sainkin  liikuntayhteiskuntatieteiden sivuaineoikeuden seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Kokeilkaa rohkeesti  jos joku sivuaine tuntuu kiinnostavalta, meidän tutkinto mahdollistaa sen todella hyvin! 

Jyväskylässä on myös opiskelijat huomioonottavat sekä kattavat harrastusmahdollisuudet laidasta  laitaan, ja lähden itse tosi mielelläni pellaamaan kaikkia mahdollisia pallopelejä, joten kysykää  rohkeesti jos joku laji kiinnostaa! Opiskelukaupunkina Jyväskylä on ihan huippu, ja oon nauttinut  tosi paljon ajasta täällä. Tulevan syksyn mottona vois toimia se, että ei haittaa jos ei tiiä, koska  kysyvä ei tieltä eksy!”

Kasvis vuosimallia: ’20 

Kotipaikkakunta: Tampere 

Hauska fakta: Osaan luetella ulkomuistista Suomen 20 suurinta kaupunkia

Tervehdys! 

Opintojen aloituksen kynnyksellä paniikkimittari voi näyttää punaista, kun epämääräisiä sähköposteja ja linkkejä pommitetaan ovista ja ikkunoista. Informaatioähkystä selviämistä hankaloittaakseni raapustin itsekin pari sanaa paniikinlievitystarkoituksessa. Monet teistä ovat uuden ja jännittävän elämänvaiheen edessä. On uusi kaupunki, muutto ensimmäistä kertaa omilleen, tai kenties ainakin uusi koulu. Erilaisista elämäntilanteistanne huolimatta kaikilla on kuitenkin yhteinen tavoite: tehdä opiskelusta ja opiskeluelämästä mahdollisimman miellyttävä kokemus. Me tutorit pyrimme varmistamaan, että yliopistoelämän  aloitus muistuttaisi mahaplätsin sijaan pehmeää laskua. Toivon aivan sydämeni pohjasta, että te  fuksit kokisitte kaikki olonne kotoisaksi täällä porkkanapoppoossa! 

Mun nimi on tosiaan Aino. Itse olin vasta pahainen teini, kun hyppäsin yliopistoelämään suoraan  lukiosta. Kasvatusala tuntuu kuitenkin sopivalta, ja tulevaisuudessa meikäläistä kiinnostaa ainakin  opinto-ohjaus. Isoina plussina täältä mainittakoon mukavat opettajat ja ihmismyönteinen ilmapiiri.  Jos opintojen alussa ei ole vielä selvää vastausta siihen, ”mikä minusta tulee isona”, niin ei hätää.  Monet eivät tiedä sitä vielä valmistumisenkaan kynnyksellä, mutta ovat silti hengissä ja selvinneet  hyvin. Yliopisto järjestää lisäksi runsaasti kursseja ja seminaareja uravalinnoista, joissa omaa  polkuaan saa pohdiskella. 

Sivuaineena olen lukenut psykologiaa, ja ensi vuonna vuorossa ovat viestintä ja/tai  yhteiskuntatieteet. Runsaiden vapaavalintaisten opintojen (kanditutkinnosta 92 op) ansiosta  osaamistaan voi kehittää alallamme moneen suuntaan aina mainstreamvaihtoehdoista  originaalimmille poluille. Yliopiston kansainvälistymismahdollisuuksiinkin kannattaa tarttua jos  siltä tuntuu. Itseäni houkuttaa saksanvaihto. 

Jyväskylä on tullut jokseenkin tutuksi kuluneen vuoden aikana ja tykkään kaupungista kovasti.  Korona-aikana harrastuksia ei vakiintunut, mutta ahkeran kävelyllä ramppaamisen ansiosta  asuinalueet ovat pääpiirteittäin hallussa. Fiilaan jyvääääskyläläisen puhenuotin lisäksi kaupungissa  erityisesti paikallista hiphop-musiikkia sekä Kortepohjan ylioppilaskylän hyviä palveluita. 

Tulevaa syksyä odotan ilolla! Tervetuloa kaikille!

Kasvis vuosimallia: ´20 

Kotipaikkakunta: Turku 

Hauska fakta: Oon muuttanut elämässäni yhdeksän kertaa (joista seitsemän aikuisena) ja kiertolaissieluna loppua ei näy! 

Moikka kaikille uusille porkkanafukseille ja suuret onnittelut opiskelupaikasta Suomen parhaassa yliopistossa! Mun nimi on Aino (myös Aktina tunnetaan) ja on ihan superjännittävää tavata teidät kaikki! Oon alunperin kotoisin Raisiosta, Turun lähiökaupungista. Jyväskylään päädyin oikeastaan monen mutkan kautta, sillä se ei ollut ensimmäinen vaihtoehtoni hakuaikana. Luettuani tuloksen Opintopolusta, ei kestänyt kuitenkaan paria päivää kauempaa, kun olin jo ihastunut keskisuomalaiseen järvimaisemaan ja Jyväskylän opiskelijakulttuuriin. 

Syksyllä lähtee toka vuosi yliopistossa käyntiin ja uudet kujeet! Ekaan vuoteen mulla mahtui oman  alan opintojen lisäksi runsaasti sivuaineita ja noppia (=opintopiste) sieltä täältä, sillä oon halunnut  rauhassa kokeilla eri juttuja ja pohtia omaa suuntautumista. Olen siis nyt lukenut  henkilöstöjohtamisen perusopintoja, yhteiskuntatieteitä, sukupuolentutkimusta ja tehnyt erilaisia  projekteja opintojen ohella. 

Vapaa-aikaa vietän erityisesti liikunnan ja luonnon parissa. Jyväskylähän antaa loistavat puitteet  monen eri lajin harrastamiseen sekä kilpatoimintaan. Samaten luonto on täällä läsnä ja aivan  keskustan vierestä lähtee jo monta kävelyreittiä. Innostun aika lailla lajista kuin lajista, mutta  erityisesti mun sydän on lähellä salia, juoksua, pyöräilyä, laskettelua, boulderointia sekä sulkkista!  Mua saa myös aina pyytää mukaan treenaamaan tai kysellä neuvoja Jyväskylän liikuntatarjonnasta,  lähden mielelläni mukaan. 

Jos voisin teille yhden vinkin antaa, niin kokeilkaa ja lähtekää mukaan avoimin silmin. Tämä vinkki  pätee niin opintojen suhteen kuin vapaa-ajan ja ainejärjestötoiminnan suhteen. Yliopisto ja  Jyväskylä tarjoavat niin monenlaista toimintaa ja aktiviteettia, että jokainen varmasti löytää sieltä  mielekästä tekemistä ja opiskeltavaa. Aina saa tulla kysymään ja vetämään hihasta, me ollaan täällä  teitä varten. 

Innolla odotan jo elokuuta, silloin nähdään!