Viime vuosi oli myös tutoroinnin osalta poikkeuksellinen. Lähdimme keväällä innokkaasti kohti tulevia koulutuksia. Kuitenkin jo varhain paljastui, että koulutukset siirtyvät etäympäristöön. Kevättä ja tutorointiin valmistautumista varjosti epävarmuus siitä, miten syksy järjestyy ja pääsemmekö tutoroimaan uusia opiskelijoita kasvotusten. Koulutukset toivat meille kuitenkin itsevarmuutta ja luottoa siihen, että selviämme tulevista haasteista yhdessä! Onneksemme pandemia hellitti hieman kesän aikana ja pääsimme viettämään alkusyksyä fuksien kanssa myös paikan päällä. 

Ensimmäinen tapaaminen jännitti meitä valtavasti, vaikka olimme valmistautuneet siihen hyvin pienen ohjelman kanssa. Rankkasade yllätti meidät kesken kaiken ja jouduimme siirtymään sisätiloihin. Tämä kuitenkin rentoutti tunnelmaa ja saimme iloksemme huomata fuksien keskustelevan innokkaasti jo matkalla kohteeseen. Kaiken kaikkiaan ensitapaamisesta jäi todella hyvä fiilis ja siitä oli mukava jatkaa kohti ensimmäistä viikkoa!

Ensimmäisillä viikoilla vietimme aikaa muun muassa erilaisten virallisempien koulutusten ja ohjausten parissa, sekä rennommissa illanvietoissa. Preorientaatiokurssilla ja Sisu-infoissa saimme mahdollisuuden haastaa omia ohjaus- ja esiintymistaitojamme, kun taas illan riennoissa pääsimme tutustumaan fukseihin paremmin ja järjestämään erilaisia pelejä ja leikkejä. Erityisen hauskaa oli viettää aikaa pallopelien parissa ja rennosti satamassa hengaillen. Oli mukava huomata, miten alkuun hieman varautuneet fuksit rentoutuivat viikkojen edetessä ja alkoivat tutustua ja ryhmäytyä keskenään!

Tutorointi oli kokemuksena erittäin antoisa ja hauska – opimme ongelmanratkaisutaitoja, ryhmänohjausta, esiintymistaitoja, suunnittelu- ja organisointitaitoja, sekä ryhmänä työskentelemistä. Vaikka koronapandemia toi haasteita esimerkiksi ryhmäytymiseen ja tapahtumien järjestämiseen, opetti se epävarmuuden sietämistä ja luovuutta. Poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta syksystä tuli mukava ja ikimuistoinen!

Kannustamme kaikkia hakemaan rohkeasti tutoreiksi. Hommassa pääsee tutustumaan uusiin ihaniin ihmisiin, tekemään yhteistyötä ja oppimaan arvokkaita taitoja. Jokainen syksy on oman tutorporukkansa näköinen, joka koostuu erilaisista ihmisistä. Ei siis ole yhtä oikeaa tapaa olla tutor, joten lähtekää avoimin mielin mukaan. Takaamme, että kokemus on ainutlaatuinen ja siitä jää lämpimiä muistoja!

Kiitos kaikille mahtavasta syksystä,

Janina, Eeli, Oona & Sara