Uusi opiskelija

Suuret onnittelut sinulle uusi opiskelija, joka luet näitä sivuja!

Kun syksyllä saavut kauniin idylliselle yliopiston kampusalueelle, voit olla ylpeä saavutuksestasi ja aloittaa luottavaisin mielin uuden, haastavan vaiheen elämässäsi. Syksy tuo sinulle varmasti paljon uusia haasteita, joita ei kannata pelästyä. Tukea ja apua opiskelun alkuun pääsemiseksi saat niin tutoreiltasi kuin opettajilta, joten voit luottavaisin mielin aloittaa uuden vaiheen elämässäsi.

Kasvatus- ja aikuiskasvatuksen opiskelijalle Jyväskylä on loistava valinta. Yliopistomme on saanut alkunsa aineen opetuksen pohjalta, ja tiedekuntamme on suuresti arvostettu ympäri maailmaa. Alan huiput pitävät luentoja ja ohjaavat pienryhmiä eli olet loistavassa seurassa.

Akateeminen vapaus ja itsenäisyys opiskelussa sekä opiskelijaelämä moninaisine mahdollisuuksineen voivat olla Sinulle uusia asioita ja tulevien opintojen suunnittelu vaikeaa. Tutorien ja kasvatustieteiden laitoksen henkilökunnan opastuksella elämä alkaa pikkuhiljaa kuitenkin järjestyä ja tulevaisuus selkiytyä. Alun epätietoisuutta ja asioiden sekavuutta ei siis kannata turhaan säikähtää, palaset loksahtavat kyllä ajallaan omille paikoilleen. Ja jos ikinä olo tuntuu turvattomalta, muista, että vanhemmat opiskelijat ovat tukenasi ja aina saa kysyä apua pulmien edessä.

Yliopistolla on paljon tarjottavaa sinulle ja opiskeluajastasi tulee varmasti antoisa ja värikäs. Oman aktiivisuuden merkitys on kuitenkin tärkeää, niin opiskelun kuin sosiaalisen elämänkin kannalta. Jyväskylän yliopisto tarjoaa paljon mahdollisuuksia harrastaa ja olla mukana erilaisissa järjestö- ja osakunta toiminnassa. Oman ainejärjestön hallituksen lisäksi voit hakea myös JYYn edustajistoon ja näin päästä yhä enemmän sisälle yliopiston opiskelijayhteisöön. Kaupungistamme löytyy myös lukuisia harrastusmahdollisuuksia, joista löytyy tietoa esimerkiksi JYYn kalenterista.  Yliopistoliikunta tarjoaa monipuolisia ja edullisia liikuntamahdollisuuksia sekä pitää yllä virkeää mieltä ja tasapainottaa opiskelua.

Kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen pääaineopiskelijoiden ainejärjestö Emile ry tarjoaa uudelle opiskelijalle apua uuden opintien alussa, pitää huolen opiskelijoiden oikeuksista sekä järjestää illanvietettä niin uusille kuin vanhoillekin opiskelijoille. Ainejärjestötoimintaan pääsee mukaan jokainen halukas, huolimatta siitä onko fuksi tai vanhempi opiskelija. Ainejärjestötoiminta onkin mainio tapa oppia tuntemaan yliopistomaailmaa ja muita alan opiskelijoita.

Toivottavasti kasvatustieteiden opiskelu Jyväskylän yliopistossa vastaa odotuksiasi ja tuo mahdollisesti vielä jotain lisää.

Tervetuloa!

Advertisement